A Falco másodjára simán verte a Körmendet a döntőben

Perl Zoltánék végig dominálva nyerték meg a finálé második felvonását és egy győzelemre kerültek a bajnoki címtől.
 

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, döntő, második mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC - Egis Körmend 87-77 (29-19, 13-16, 32-13, 13-29)

Falco: Váradi 7/3, Curry 13/9, Perl 13, Bruinsma 32/9, Reddic 9.
Csere: Tóth N. -, Govens 5/3, Balmazovics 6/6, Bíró O. -, Verasztó 2, Hódi -, Körmendi -.

Körmend: Thames 20/9, Bradford 17/3, Ferencz 8, Price 17/6, Hammonds 5/3.
Csere: Csorvási 6, Németh 4, Lajsz -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az idegenből az első meccset elhozó szombathelyiek igazi kosárünnep közepette fogadhatták megyei riválisukat, ez pedig alaposan megdobta a Falco önbizalmát - ez már akkor látszott, mikor a vendégek Bradford triplája révén 4-8-as vezetésre tettek szert és itt fantasztikus dolgokat tudott mutatni a csúcsformába kerülő Okorn-had. Váradi duplája, illetve a ma 32 egységig jutó Bruinsma találata után már egyenlő volt az állás, aztán 8-13-ra megint ellépett a Körmend, de Curry két hármasával 16-14-nél már a hazaiaknak állt a zászló. Nem sokkal kősbb Bruinsma is triplát szórt, Reddic pedig újfent domináns volt a festékben a Delas nélkül harcoló körmendiekkel szemben, így lendületet vett a vendéglátó, mely Perl találatával vezetett először 10-zel (29-19) a nyitó negyed zárásánál.

A második etapban az egyébként pocsék napot kifogó Hammonds (5 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda) hozta közelebb övéit, majd az első meccshez képest sokkal bátrabb és koncentráltabb Németh Ákos villant, a vendégek védekezése pedig hirtelen összállt és teljesen megfogta ebben a 10 percben az ellenfelét Matthias Zollner legénysége - s csak 13 pontot kapott az első negyedbeli 29 után. Ezzel együtt 37-25-nél még nagy bajban volt az alapszakasz első, ám innen Price hármasával 40-35-re felkapaszkodott a Körmend. Reddic még egy kosarat hozzátett, így 7-es különbségnél minden nyílt volt a nagyszünetben.

A fordulás után megint fordulat állt be a játék képében és igazi erődemonstrációt tartott a szombathelyi had. Perl Zoltán 2+1-es megoldásával 55-37-re mentek már a hazaiak és a vendégeknek a meccsben maradásért kellett kaparni. Hiába próbált meg mindent a Körmend, 15 pontnál beljebb nem tudtak jönni, ráadásul a közte 20 is meglett Bruinsma találatával (64-44), a játékrészt pedig 72-46 után Perl újabb villanásával 26 pontos fórral zárták.

A lényegi kérdések ugyan eldőltek már az utolsó etap kezdetére, de Bradfordékat hajtotta a büszkeségük. Balmazovics triplája a negyed felénél 22-es vezetéshez juttatta a tempóból eléggé visszavevő Falcót, s innen repesztett egy 2-13-as négy percet a vendég alakulat, de 85-74 után az addigra már a fiataljait is felküldő Szombathely Verasztó kosarával biztosította, hogy ne lehessenek érdemi izgalmak az utolsó percben, ezzel pedig megvan a sárga-feketék második győzelme is a bajnoki fináléban.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Falco javára.

Fotó - hungarysport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus