A Falco nyerte a vasi rangadót

Végig kézben tartotta a meccset Gasper Okorn alakulata, a Körmend - Olaj derbin dől majd el a középszakasz-elsőség sorsa.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 94-70 (20-11, 29-24, 23-17, 22-18)

Falco: Váradi 14/6, Curry 14/6, Perl 13/3, Bruinsma 18/9, Tóth N. -.
Csere: Balmazovics 13/9, Bíró O. -, Govens 10/3, Reddic 12.

Körmend: Thames 15/6, Bradford 17/6, Price 13/9, Hammonds 11/9, Delas 6.
Csere: Csorvási 8, Ferencz -, Oroszi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Körmend egy esetleges szombathelyi győzelemmel bebiztosíthatta első helyét az középszakaszban, a sárga-feketék pedig egy sikerrel a második helyet szerezhették meg, nagy volt tehát a tét a vasi rangadón. Idei mindhárom összecsapásukat a piros-feketék nyerték, volt tehát miért visszavágnia Gasper Okorn alakulatának. Váradi kosarával indult a derbi, első négy dobását elhibázta a Körmend, sőt Price két szabaddobást is kihagyott. Mindkét csapat kapkodva támadott, három perc alatt mindössze 4-0-t mutatott az eredményjelző. Price egy triplával törte meg csapata kosárcsendjét, majd kedvet kapott még egyhez, máris vezettek a piros-feketék (4-6). Kezdtek lenyugodni a felek, megérkeztek a kosarak is - Perl szerzett labdát, majd faulttal együtt kosarat is, fordítottak a sárga-feketék (12-9). Inkább a hazaiak akarata érvényesült a negyed második felében, fokozatosan léptek el a Zollner-alakulattól. A játékrészt Curry alley-oop-ja zárta, 24-13-ra vezetett a Falco. 

Csorvási centerezése nyitotta a második etapot, de Curry most kintről volt eredményes - továbbra is a szombathelyiek jáátszottak fölényben, kisvártatva 31-15-re léptek el. Nem hagyta azonban magát a Körmend, Price trojkájával egy 8-0-t futottak - be is jöttek tíz pont alá. Perl osztotta le Reddicnek a labdát egy ziccerre a túloldalon, a jó iram mellé most kosarak is társultak (35-25). Váradi hintett egy jó nyolcméteres triplát, a Rába-partiak pedig többször sem tudták dobással befejezni támadásaikat (40-27). Perl és Bruinsma is betaláltak kintről, de Thames is belelendült - a félidőt Balmazovic utolsó másodperces trojkája zárta, 49-35-re vezettek a sárga-feketék.

Perl és Bruninsma kosarai vezették fel a harmadik felvonást, Hammonds és Bradford igyekezett lépést tartani a házigazdákkal - kevés sikerrel. Curry és Reddic is megvillant, máris hússzal ment a Falco - egyértelmű fölényben játszott az Okorn-legénység (61-41). Bár időként néhány pontot le tudott faragni hátrányából a piros-fekete gárda, a stabil támadójáték mellé aktívan védekező Falco megőrizte húszpontos fórját a záró felvonásra fordulva (72-52). 

Bruinsma triplát, Curry 2+1-et dobott, tovább nyílt az olló a felek között. Tóth Norbert több támadólepattanóval vétette észre magát, vészesen fogyott az idő a körmendieknek (77-54). Balmazovic hárompontosa tovább mélyítette a szakadékot a felek között, de Thames és Bradford levezényeltek egy gyors 7-0-s rohanást. Ez a fellángolás azonban tiszavirág életűnek bizonyult, az utolsó három percre fordulva is tartotta magát a bő húszas differencia (88-64). Jól oszlottak el a pontszerzés terhei a sárga-feketéknél, és gyakorlatilag végig a kezükben tartották az összecsapást Gasper Okorn fiai - a Körmend első "meccslabdáját" kihagyta aközépszakasz-elsőségre, míg a Falco már nem végezhet hátrébb a második kiemelésnél.

    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus