A Falco óriási hajrával nyert Szegeden

A Szedeák közel volt otthon a bravúrhoz, de az utolsó negyedben felébredt a szombathelyi együttes és győzött idegenben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-85 (23-21, 18-24, 25-12, 11-28)

Szeged: Boltics 7, Vágvölgyi 2, Green 26/15, Juhos 13, Sulovics 25.
Csere:  Révész 4, Ponjavics -, Kerpel-Fronius G. -.

Falco: Norfleet 18/6, Váradi 3, Bíró -, Pustahvar 3, Reddic 32.
Csere: Tóth N. 4, Balmazovic 12/6, Curry 13/9, Hódi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szegediek számára a TF-BP elleni vereséget követően egyértelműen az volt a cél, hogy minél hamarabb feledtessék az akkori fiaskót, s annyira jól tudtak kezdeni Wirth nélkül is a hazaiak, hogy felcsillant a remény arra, hogy a Falco ellen akár győzelmi szériába is kezdhet a Szedeák. Annak ellenére nyerték meg az első negyedet, hogy 2-11-nél teljes mértékben kontrollálni tudta a meccset a szombathelyi együttes, Norfleet hármasát követően viszont jött egy időkérés a hazaiaktól, amit a tarthatatlan Sulovics (25 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és az újfent kiváló dobóformát kifogó Green (26 pont, 5/11 triplából) kosaraival azonnal visszajött a meccsbe a Szedeák és a szerb magasember két jó büntetőivel az első kis szünetre már előnnyel is mehetett el (23-21).

A második 10 percben a dupla duplázó Juhos (13 pont, 11 lepattanó) is ritmust tudott váltani, ám a 49-es VAL mutatóval záró Juvonte Reddic (32 pont, 13 lepattanó, 2 gólpassz, 3 szerzett labda, 5 blokk, 6 kiharcolt fault) rámutatott, hogy hiába a hazai magasemberek remeklése támadásban, gyakorlatilag azt csinálhatott a palánk alatt a másik oldalon, amit csak akart. Az ő vezetésével négy egységnyi előnyt szerzett a Falco a félidőre, a llimitált szerepben lévő Ponjavics gyenge színvonalú játéka pedig ekkor nem sok jót vetített előre a szegediek szempontjából, hiszen sokkal kevesebben tudtak érdemben hozzászólni ehhez a meccsen vendég oldalon, mint a hazain.

A fordulás után viszont jött az újabb fordulat is, Green, Sulovics és Vágvölgyi "megsorozták" a Falcót, ezzel pedig négy perc alatt 15-0-t futott a Szeged és kétszámjegyű fórban volt. Itt viszont kicsit "ráfeszült" a hazai szakmai stáb és nem mert belenyúlni, így például a legutóbb remeklő Kerpel-Froniust sem hozta be - ami később végzetes hibának bizonyult a szegedi mezőnyemberek faultgondjai miatt. A harmadik etapot Sulovics kosarának köszönhetően kilences előnnyel fejezte be a Szedeák, de érezhetően több tartalék volt a vasiakban, így messze sem volt lefutott még ez a derbi.

Az utolsó negyedben aztán erre építve valósággal "kivéreztette" a hazaiakat a szombathelyi had, Boltics és Green is a kipontozódás szélére került, Curry hármasánál volt először igazán nagy bajban a vendéglátó (70-66). A Falcónál még egy technikai is belefért, 73-73-nál így is egalizálni tudtak Reddic aggresszivitására alapozva, s ekkor szállt ki Boltics, majd jöhetett a végjátékra a teljesen "hideg" hazai csereirányító, Kerpel-Fronius Gáspár, aki bár mutatott ügyes megoldásokat, ezzel megtört a hazaiak ritmusa. Norfleet találatával 75-79 után már nagyon nehéz dolga volt a Szedeáknak, és koncentráltabb is volt a lendületben lévő Falco, mely Norfleet és Reddic további pontjaival érdemben le is zárta a derbit és ott is lesz majd a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus