A Falco óriási védekezéssel nyert a Pécs ellen

A szombathelyiek az első félidőben 17 ponton tartották a listavezetőt és előnyük ki is tartott a végéig a rangadón.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - PVSK-VEOLIA 68-53 (15-12, 15-5, 21-18, 17-18)

Falco: Curry 15/9, Norfleet 5/3, Váradi 12, Balmazovic 10/6, Reddic 22.
cserék: Tóth N. 2, Bíró 2, Pustahvar -.

PVSK: Pongó 2, Taylor 21/12, Csirics 3/3, Budimir 13/9, Kesar 2.
cserék: Simon 5/3, Demeter -, Horti 7.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az újonnan (vissza)igazolt Pustahvarral felálló Falco Balmazovic kosarai, majd Reddic bentije után 11-3-ra vezetett, a pécsiek pedig csak hét játékperc után szerezték meg a 4-5. pontjaikat, de Taylor zsákolását egy Curry-tripla követte, így egyelőre maradt a tisztes távolság a felek között. A szombathelyi nevelésű Simon Kristóf hozta közelebb a vendégeket, majd Budimir kosara azt jelentette, hogy 15-12-vel "megúszta" borzasztó első negyedét a PVSK.

Ekkor talán még a legelvakultabbak sem gondolták, hogy a második 10 perc még sokkal rosszabb is lehet vendég-szempontból, ám ebben az etapban összesen öt pontot hozott össze a Csirke-had, a 22 pontos, 9 lepattanós, 3 blokkot kiosztó Reddic pedig korlátlan úr volt a palánk alatt - úgy látszott, igen jelentős előnnyel tudja realizálni szerkezeti előnyeit a Falco, ám a 13-as félidei különbség azért a kevés vendég pont ellenére sem jelentett ledolgozhatatlan hátrányt.

A fordulás után az addig teljesen kilátástalannak tűnő pécsi támadójáték Taylor, Budimir és Pongó Máté segítségével némiképp megélénkült, de ekkor Curry hármasával megint elment 15-tel a vasi alakulat (40-25), az idő pedig egyre csak fogyott, egyszerűen nem tudott érdemben közelebb jönni a Pécs.

Az utolsó etapban 59-48-nál még feljöhetett volna egyszámjegyű különbségre a PVSK, ám ekkor Váradi triplájába faultolt bele az egyébként egész jó meccset hozó Taylor, a válogatott hátvéd/bedobó pedig értékesítette mindhárom kísérletét és érdemben le is zárta ezzel a derbit, mely a vártnál sokkal simább hazai diadalt hozott.


Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus