A Jászberény a Szegedet is magabiztosan verte

A négy légióssal felálló berényiek könnyedén hozták a papírformát a középházról már biztosan lecsúszó Szedeákkal szemben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 23. forduló 
JP Auto-JKSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 85-68 (22-18, 21-19, 16-12, 26-19)

Jászberény: Pitts 21/3, Rakics 16/3, Brbaklics 4, Alekszandrov 11/9, Pantelics 12/3.
Csere: Kerpel-Fronius B. 13/9, Czirbus 8, Cseh -, Ruják B. -, Szigedi -.

Szeged: Boltics 4, Wirth 2, Ponjavics 13/3, Krapic 18/6, Sulovics 15/3.
Csere: Juhos 5/3, Kerpel-Fronius G. 6,  Vágvölgyi -, Révész -, Bonifert 5/3, Goldring -, Mayer -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A berényiek annak tudatában léphettek pályára Coleman távollétében, hogy egy győzelemmel már matematikailag is biztosíthatnák felsőházi - és ez által a rájátszásbeli - részvételüket, ami az utóbbi szezonokban rendre az alsóházban végző klub számára hatalmas siker. A szegediek pedig a play-out elkerülése miatt próbálnak győzelmeket gyűjteni, ám a középmezőnytől már nagyon leszakadóban voltak a forduló előtt is, sorsuk pedig már megpecsételődött azzal, hogy az alsóházban folytatják.

A Lazics-legénység a kezdőbe bekerülő Brbaklics kosarával nyitott és bár 10-10-ig fej-fej mellett haladtak a felek, Pantelics és Pitts pontjaival 14-10-re megléptek a hazaiak, akik végül 22-18-ra hozták az első etapot - a Kerpel-Fronius fivérharc fiatalabbja, Gáspár kosarával kapaszkodott a Szeged a negyed végén.

A második 10 perc nagyon hasonló játékot hozott, mint az első, de 34-27-nél megint kezdett elhúzni a magabiztosabban kosárlabdázó JKSE Alekszandrov kintijével. Krapic hozta közelebb a Szedeákot, majd a beállása után ezúttal is a pályára sok energiát hozó Czirbs József pontjaival tartotta előnyét a Jászberény, mely hattal ment a félidőben a szegedi Ponjavics lélektanilag fontos találata után.

Noha nem volt nagy a különbség, semmiféle átütőerő nem volt a fordulás után a Szegedben - egészen addig, amíg Juhos, Krapic és Ponjavics nyolc egymásutánban szerzett pontjával még egyszer egyenlíteni tudott a Szedeák. Időt kért Lazics mester és ez után gyakorlatilag fokozatosan fel tudta őrölni Wirthéket a JKSE. Pitts triplája és Rakics duplája azt jelentette, hogy kétszámjegyű fórral várhatta az utolsó negyedet a hazai gárda (59-49).

A záró 10 perc gyakorlatilag "lecsorgott", ez pedig a céljukat teljesítő berényiek számára csak jót jelenthetett, ráadásul a hajrában Ruják Bence mellett a fiatal saját nevelésű Szigedi is pályára kerülhetett, ami azért ritkán történt meg eddig a szezon során (összesen háromszor), míg a szegedi ifjak is kaptak lehetőséget a már érdemi téttel nem bíró záró perekben - Bonifert Bendegúz ezt a maga öt pontjával emlékezetessé is tudta tenni, de a hazaiaknál a 13 pontig jutó, három triplát is a helyére küldő, támadásban régen látott dolgokat hozó idősebb Kerpel-Fronius, Balázs számára is komoly gátak szakadhattak át ezen az estén.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus