A Jászberény legyőzte otthon az ASE-t

Az első félidőben jobbnak tűnt a JKSE, ám a fordulás után robbantottak Eilingsfeldék, de a hajrában egy ponttal jobbak voltak a hazaiak.

Magyar Férfi NB I/A. Csoport, Alapszakasz, 1. forduló

JP-Auto JKSE - Atomerőmű SE 91 - 90 (19-16, 25-22, 17-29, 30-23)

JKSE: Nelson 22/3, Rakics 10/3, Coleman 19/3, Alekszandrov 20/12, Pantelics 10.
Csere: Cseh 4, Kerpel-Fronius B. 4, Ruják B. -, Czirbus 2.

ASE: Evans 23/12, Ruják A. 12/6, Faust 11, Eilingsfeld 20/6, Jevtovics 15.
Csere: Trajkovszki 7, Kovács Ák. 2, Medve -. 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A válogatott játékosok távolléte miatt viszonylag kevesebbet együtt készülő paksiak kezdetben nem igazán találták a legjobban működő ötösüket, bár az egész előszezon alatt óriási pontzuhatagokat szállító Shannon Evans ma is elkapta a fonalat (4/8 triplából) és gyorsan megmutatta, hogy igazi vezére lehet idén a tolnaiaknak.

A nevek alapján igen jó légiósokkal megerősített JKSE viszont úgy festett, meg is felel a tavalyinál bátrabb várakozásoknak és a végül 20-at szóró Alekszandrov és az előző szezonban is kulcsembernek számító Nelson segítségével a nagyszünetig alapvetően kontrollálta a meccset a Lazics-had.

A fordulás után védekezésben más sebességre kapcsolt az egész jól triplázó (8/18), de a kintről a megszokottnál picit kevesebbet vállaló ASE és gyakorlatilag szétdobta ebben a periódusban Pantelicséket, itt pedig kérdés volt, hogy képes-e ritmust és felfogást váltani a hazai gárda.

A negyedik etap elején a szerb magasember kipontozódott, s helyette a tavalyi szezont sérülés miatt kihagyó közönségkedvenc, Czirbus József állt be, aki védekezésben rengeteget jelentett a JKSE-nek, ráadásul a már sokadik éve Jászberényben kosarazó Rakics is legszebb napjaira emlékeztetett, működött tehát a gépezet.

Úgy tűnt, ezzel be is húzza a jobban hajrázó és picit jobban is rotáló vendéglátó a derbit, ám az utolsó másfél percben elég rendesen lefagyott a jászsági együttes és egy labdányira feljött a Paks. Nelson kihagyott triplája után egy pontnál ráadásul Trajkovszki a győzelemért dobhatott, ám célt tévesztett, így pedig komoly diadallal kezdte az idényt Nikola Lazics csapata.

Fotó - jkse.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus