A Jászberény szoros végjátékban győzött az Alba otthonában

Bár másfél perccel a vége előtt még egyenlítettek a fehérváriak, Aleksandrov triplájára már nem maradt válaszuk, megérdemelten nyert a JKSE.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Alba Fehérvár - JP Auto - JKSE 74-79 (17-15, 21-20, 17-24, 19-20)

Alba: Zeno 6, Tóth P. 4, Freeman 8, Filipovity 18, Lóránt 14/3.
Csere: Cabezas 3/3, Keller 6/6, Bullock 15/9, Peringer -.

Jászberény: Pitts 22/6, Rakics 13/9, Coleman 15/3, Aleksandrov 10/3, Pantelic 14/6. 
Csere: Kerpel-Fronius 3/3, Cseh 2, Czirbus -, Brbaklic -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 6-10-es mérlegével a tabella 11. helyén álló Alba az idény (pozitív) meglepetéscsapatát, a 11-5-tel harmadik pozícióban tanyázó Jászberényi KSE-t fogadta a férfi NB I/A 17. fordulójában. A hazaiak legutóbbi öt meccsükből hármat elveszítettek, a jászságiak azonban négyes győzelmi szériával a tarsolyukban érkeztek Székesfehérvárra, ám a felek első összecsapását 82-81 arányban a fehérváriak nyerték Berényben - jó derbire volt tehát kilátás. 

Al Freeman tempójával indult az összecsapás, az első percekben inkább az Alba akarata érvényesült - Filipovity két duplája jelentette a kezdeti különbséget (8-4). Zeno is beszállt a pontgyártásba, hárman álltak 4-4 egységgel hazai oldalon - a vendégeknél jobban eloszlottak a terhek, de egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni magának a nyitó játékrészben (12-13). Pitts, majd Bullock is eredményes volt, szűk hazai előnnyel mehettek szusszanni a csapatok (17-15). 

Oda-vissza potyogtak a kosarak a folytatásban, tartotta előnyét a házigazda. Coleman 11 pontjával volt a mezőny legeredményesebb dobója, de a kezdeti lendület alábbhagyott, sok személyi hiba és kihagyott dobás tördelte a játékot (25-22). Aleksandrov, Rakic, majd Pantelic is beköszöntek, hazai oldalról Lóránt emelkedett ki ebben az időszakban - oda-vissza váltogatták a vezetést a felek (32-33). A félidő a két csapattól kissé idegen módon eléggé pontszegényre sikerült, megőrizte vezetését a székesfehérvári gárda, de nagy csatára volt kilátás a folytatásban (38-35). 

A folytatásban is maradt a szoros állás, Filipovity volt főként elemében - őrizte szűk előnyét a házigazda (44-40). Pitts triplája és duplája is behullott, Lóránt és Rakic is hozzászóltak, de  Pantelic hármasa vendégvezetést eredményezett. Nem hagyta magát az Alba, ide-oda változott a vezető kiléte. Kerpel-Fronius kintijével a játékrész végén már néggyel tartottak előrébb a berényiek (55-59).  

Tetézte a Ramirez-legénység baját, hogy Rakic kintijével indult az utolsó felvonás, így haamr hétpontos hátrányban találták magukat Kellerék. Lóránt Péter fújt riadót, triplájával háromra zárkóztak a házigazdák (61-64). Pár ponttal a JKSE vezetett, de nagyon tapadt az Alba - Bullock is behintett egyet messziről, Lóránt révén pedig 74-nél utolérték ellenfelüket a hazaiak. Aleksandrov szórt hatalmas triplát az utoló perc kezdetén, Bullock eladott labdáját követően pedig Pantelic is betalált közelről, időt kellett kérnie a hazaiak mesterének (74-79). 12 másodperce maradt a fehérváriaknak, de nem tudtak már további pontokat szerezni, a JKSE megérdemelten hozta el a bajnoki pontokat az egyre mélyebb gödörben lévő Alba otthonából. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus