A Kaposvár legyőzte a Jászberényt, egylabdás OSE-Kecskemét

Egyre nehezebb helyzetben a JKSE, menetel a Kaposvár - izgalmas csatát vívott az Oroszlány és a Kecskemét a playout nyitányán.

fotó: hunbasket.hu

Playout, 1. forduló:

Kaposvári KK - Jászberényi KSE 78-63 (22-15, 14-14, 23-16, 19-18)

Lerendezték a kaposvári légiósok. Az alapszakasz második felében kiválóan játszó hazaiak remekül kezdték a playoutot is, már az első negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést - Allen, Rivers és Miliszavljevics nem hibázott mezőnydobást, Curry pedig hat gólpasszt osztott szét. A második negyedben is csak ők tudtak betalálni, itt egy kicsit azért megfogta őket a Berény, de fordulás után az addig 3 faultot begyűjtő Hendlein is elkezdett betalálni, Curry is dobott pár kosarat, innentől kezdve csak a különbség volt kérdéses. A Kaposvárnál érdemes kiemelni a végül 16 gólpasszt adó Curryt, a 13/17-tel célzó Allent és a 8/11-es mezőnymutatóval végző Miliszavljevicset, de Rivers 3/3 triplája is kellett a sikerhez. 

Nem tudott folyamatosan jól játszani a Jászberény. A szinte kilátástalan helyzetből induló vendégek az első félidőben jól védekeztek, sikerült leredukálniuk a hazaiak támadásait, a 36 kapott pont teljesen vállalható, ám a 29 kapott nagyon nem. A harmadik negyedben sem találták a dobásaikat, hiába célzott a Kaposvár mindössze 5/18-cal a triplavonalon túlról, erre csak egy 6/20-at tudott felmutatni a JKSE, ráadásul Curry gyakorlatilag azt csinált, amit akart. Hiába nyerték a lepattanózást, a 21 eladott labda és a 26 engedélyezett gólpassz vége nem nagyon lehetett más, mint újabb vereség. 

A Kaposvár legjobb dobói: Allen 28, Miliszavljevics 19/3, Rivers 15/9.
A JKSE legjobb dobói: Coleman 18/3, Garrett 15/9, Primorac 14.

OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 76-77 (26-23, 22-21, 11-20, 17-13)

Washington kezében marast a győzelem.  Az OSE légiósa már az első negyedben 7 pontot szerzett rontott dobás nélkül és kiosztott 5 gólpasszt, a meccs végére pedig kacérkodott egy tripla-duplával (14 pont, 8-8 lepattanó és gólpassz, 6 kihacolt fault), az utolsó másodpercekben viszont elrontotta a potenciális meccsnyerőt. Addig persze történt egy s más, a kiegyenlített első félidőt követően a harmadik negyedben nagyon megzuhant az OSE támadójátéka, ekkor úgy tűnt, hogy a Kecskemét nyer, de a negyedik negyedben feljavult a hazaiak védekezése és kis híján megfordították az összecsapást. Négy játékosuk jutott el 10 pont fölé, de a 8/26 tripla és a mindössze hét büntető a végén nem volt elég. 

Djeraszimovicsé a meccsnyerő. A vendégek védekezése nem igazán működött az első félidőben, ugyanakkor többen is 5-8 pontot szereztek, kiharcoltak 13 büntetőt, ráadásul Fazekas Máté is jól mutatkozott be új csapatában. Fordulás után aztán sokkal jobban működtek hátul,  mindössze 11 pontot engedtek a harmadik tíz percben. A záró játékrészben viszont visszaengedték ellenfelüket a meccsbe, Garamvölgyi kosarával pedig 76-75-re vezetett az OSE - szerencsére Djeraszimovics keze és szíve is helyén volt és beszórta a győztes kosarat. Végül náluk is négyen jutottak el 10 pontig, a végén egy egyéni villanás döntött. 

Az OSE legjobb dobói: Abell 18/6, Washington 14/6, Anderson 11/3, Morgan 11.
A Kecskemét legjobb dobói: Thomas 14/6, Djeraszimovics 12/6, Karahodzic 12.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus