A Kecskemét a Körmendet is legyűrte hazai pályán

A vasiak sokáig irányították a derbit, ám a végjátékban nagyon higgadt volt a KTE és újabb nagy skalpot szerzett saját közönsége előtt.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend  88-85 (18-23, 19-17, 29-22, 22-23)

KTE: Wittmann 17/12, Green 14, Dimics 11/3, Dramicsanyin 15/6, Karahodzsics 9/3.
Csere: Djeraszimovics 12/6, Molnár M. 4, Mészáros M. -, Kucsera 6/6.

Körmend: Németh 11/3, Bradford 14/6, Price 19/9, Hammonds 11/3, Delas 7.
Csere: Csorvási 7, Thames 11/6, Ferencz 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Németh Ákossal irányító poszton és Xavier Thames-szel a padon kezdett a Körmend, s az első hét pontot a vendégek szerezték, akik végig kontrollálták is a csata első etapját és öttel tartottak előrébb 10 percnyi játék után - elsősorban a kiválóan kezdő magyar hátvédnek és a nagyon aktív Hammondsnak köszönhetően.

A második negyed sokkal kontrolláltabb, talán inkább a hazaiaknak fekvő játékkal telt, de az ezúttal is sokoldalú Mario Delas (7 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), valamint a sokszor extázisban dobó TJ Price tartották a az előnyt a vasiaknak a nagyszünetig (37-40) - ebben komoly szerepe volt a kulcspillanatban hármast dobó, de egyébként pontszegény, viszont 10 lepattanót begyűjtő Ferencz Csabának is.

Az első félidőben két triplával beszálló, 19 éves Kucsera Dániel és társai a kintről négyszer betaláló Wittmann vezetésével alaposan meglepték Matthias Zollner legénységét a fordulás után, ugyanis a tőlük megszokottnál gyorsabb támadásokat vezetve 28-at szórtak ebben az etapban, s négy egységnyi fórral mehettek neki a záró játékrésznek.

A negyedik negyed idegtépő küzdelmet hozott, s hiába tűnt úgy többször is, hogy a Kecskemét lezárhatja a derbit a hajrában, szívósan küzdött a vendég gárda. Erre a legjobb példa volt, amikor 78-70-es állás alakult ki Dramicsanyin távolijával az etap felénél, de Price és Bradford ekkor vezényeltek egy 0-9-es futást és már fordított is a Körmend. Ekkor jött a már oly sokadszor clutch Green, aki büntetőivel és közelijével hátán vitte a KTE-t, majd Dimics és ő is újfent hibátlanul értékesítették kísérleteiket a vonalról, csapata pedig okosan faultolta Bradfordot, aki már nem volt eredményes büntetőből sem, így nyert a KTE, mely visszavágott idegenbeli egy pontos vereségéért.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus