A Kecskemét idegenben is eggyel verte a Sopront

Az óriási taktikai harcot és izgalmas végjátékot hozó derbi ugyanúgy egy labdán múlt, mint az "odavágón", most is a KTE örülhetett.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 72-73 (28-19, 19-21, 10-16, 15-17)

Sopron: Warner 13/3, Lemar 12, Takács 16/12, Dénes -, Gordon 16. 
Csere: Wiggins 5, Supola 5, Molnár Marc. 3/3 , London 2.

Kecskemét: Green 15/3, Wittmann 20/12, Dimics -, Dramicsanyin 9/3, Molnár Márt. 4. 
Csere: Djeraszimovics 8, Karahodzsics 5, Mészáros M. 12/6, Kucsera -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A két gárda kecskeméti első derbije után nem kellett külön motiválni a hazaiakat, ennek megfelelően kíméletlen tempóval próbálta szétzilálni a Lemar - Warner hátvédpáros a jóval fegyelmezettebb, de lassabb játékkal kezdő kecskemétiek periméter védekezését. Takács triplája és kettese után már 11-gyel ment az SKC, időt is kért Forray Gábor, ami után a tavaly még Sopronban kosarazó Mészáros Máté öt pontjával reagált a KTE. Takács újabb hármasa és a dupla duplázó Gordon zsákolása után viszont újfent nyílt az olló és a csereként beszálló London duplájával 9 egységnyi meg is maradt a vendéglátók fórjából az első kis szünetre.

A folytatásban Dramicsanyin és Wittmann hozták látótávolságon belülre a Kecskemétet, de Warner és Wiggins ekkor új lendületet tudtak adni a Sabáli-hadnak megint megvolt a közte 10. A negyed derekánál Karahdzsics találatával jött vissza 41-38-ra a KTE, ám Warner büntetőivel hét ponttal még mindig a Sopron vezetett a félidőben.

A fordulás után volt érezhető először, hogy nagyot változott a játék képe, a vendégek képesek voltak hosszabb periódusokra is lassítani, illetve a komfortzónájukból kibillenteni a soproniakat és 55-48-ról egy 0-7-es futással zárta a játékrészt a Kecskemét, mely így egy egységnyi előnnyel mehetett neki a záró etapban.

A negyedik negyed már egy egészen más jellegű, sokkal inkább az edzők taktikai harcáról szóló, nagyon széttördelt játékot hozott, amit egy ideig jobban bírt idegekkel az SKC, ám Molnár Marcell triplája (63-61) után megint képes volt egyet szigorítani védekezésén a Forray-legénység és Green hármasával a vezetést is újra át tudta venni szűk három perccel a lefújás előtt.

Nem sokkal később Wittmann is lélektani szempontból fontos pillanatban talált be kintről, Gordon pedig nagyon kritikus büntetőt hibázott egy perccel a vége előtt. Az odavágó véghajrájának hőse, Green keze viszont egy egységnyi előnynél nem remegett meg, így hiába dobott még egy gyors kosarat Warner, ő is Gordon is hibázott, így idegenben is legyőzte az SKC-t a KTE és így nőtt a távolság a felek között a tabellán is.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus