A Kecskemét is győzött Kaposváron

A hajrát már Green és Dimics nélkül játszotta le a KTE, de egy ponttal behúzta a szoros végjátékot. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló 
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 78-79 (23-21, 21-23, 21-16, 13-19)

Kaposvár: Ubilla 19/6, Johnson 24/6, Markovics 12, Hendlein 10, Spica 10.
cserék: Halász 3, Baki -. 

Kecskemét: Wittmann 20/12, Green 19/15, Djeraszimovics 10, Dramicsanin 10/6, Karahodzsics 13.
cserék: Molnár D. -, Dimics 3/3, Molnár M. 4

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nem sokkal a találkozó előtt jelentette be a Kaposvár, hogy Ivan Lilov játékára már nem tart igényt, így ezen az összecsapáson már nem is lépett pályára a bolgár légiós, míg a vendégek Mészáros Máté nélkül álltak ki, ennyivel rövidült Forray Gábor variációs lehetősége. A mérkőzést mindkét csapat lendületesen, pontos támadójátékkal kezdte, majd ugyan a KKK egy 9-2-es rohammal magához ragadta a kezdeményezést Ubilla remek labdáiból és Markovics pontjaival, de Wittmann dobásaival nem maradt le a KTE és szorosan alakult az első negyed – a végén 23-21 állt az eredményjelzőn, kifejezetten jó ritmusú, lüktető meccset láthatott a közönség. A második játékrész elején aztán „elszabadult” Reggie Johnson, nem egészen három perc alatt egymaga tíz pontot pakolt fel a táblára, vezetésével 33-25-re lépett meg a Kaposvár és ezen a lendületet Forray időkérései sem tudtak segíteni, a különbség hamarosan elkerülte a tíz egységet. A nagyszünet előtti utolsó három percben azonban magukra találtak a vendégek, a védekezésük sokkal keményebb lett és fejben ők kerültek fölénybe – a KKK-nál itt hirtelen a jó dobások és a büntetők is elkezdtek kimaradni, így Djeraszimovicsék egy 14-2-es rohammal kiegyenlítettek, pihenni már 44-44-gyel mehettek a felek. A hazaiaknál a 16 pontos Johnson és a 10 pontos, 6 gólpasszos Ubilla játékát lehetett kiemelni, míg a vendégeknél Wittmann 15 pontja és oda sem nézős buzzere vitte a prímet – utóbbi éppen a kecskeméti szurkolók előtt esett be, volt minek tapsolni a vendég ultráknak.

A fordulás után kicsit lelassult a játék, az első percekben több volt a hiba, a fault és kevesebb a pont, de a jobb kecskeméti kezdés után a Kaposvár azért elkapta a fonalat és a kimaradó vendégtriplákból remekül indulva szinte visszaépítette korábbi előnyét – Forray már 59-51-nél kért időt, Ubilla remekelt, míg a túloldalon a szerkezetváltás sem vezetett eredményre. Az időkérés viszont igen, Dramicsanin kétszer is villant egymás után és ezzel azonnal visszahozta csapatát, így ez a negyed is kiélezett helyzetben zárult, ráadásul a hazaiak dolgát nehezítette, hogy Markovics megkapta negyedik faultját is, így neki le kellett ülnie. A záró etap 65-60-ról indult és bár Johnson két büntetőjével nyílt az olló, Green back-to-back tripláival visszajött, majd Hendlein technikaija után Djeraszimovics büntetőjével ki is egyenlített a KTE. Itt aztán jött az újabb fordulat: Greenre ráfújtak egy faultot, a heves reklamálásért kapott egy technikait is, így nyolc perccel a vége előtt kipontozódott a Kecskemét addigi legjobbja. Itt már azért gyűltek a faultok, Markovics mellett Spica és Dimics is négynél tartott, sok volt még vissza, a hangulat pedig egyre parázsabbá vált, mindkét oldalon nőtt a feszültség. 

A dobások viszont nem ültek, nagyon sok volt a hiba, eléggé megmerevedtek a frontvonalak, a Kaposvár négy-öt ponttal vezetett, de nem tudott igazán meglógni, eladta a labdákat, a KTE pedig nagyon rosszul célzott kintről, hiába voltak meg a helyzetei. Amikor aztán Dimics részéről beakadt egy hármas, az rögtön egyenlítést is ért a vendégcsapatnak, főleg hogy Johnson ezt követően mindkét büntetőjét elrontotta, így ugyan az említett Dimics is kipontozódott, az utolsó bő másfél percnek 76-76-ról mentek neki a felek. Kulcsfontosságú blokkokat láthattunk mindkét oldalon, Hendlein és Djeraszimovics is a legjobbkor osztott ki sapkát, de fél perccel a vége előtt egy elváltás után Karahodzsics bedobta a döntő jelentőségű közelit, Markoviccsal a nyakában. Az ellentámadásnál nem igazán rajzolódott ki a Kaposvár játéka, Johnson emberről eldobott távolija lejött a gyűrűről, de Djeraszimovics megtette azt a szívességet a somogyiaknak, hogy elrontott egy büntetőt, így 76-79-ről támadhattak még a hazaiak. Ebből végül fault lett, Johnson bedobta a két büntetőt, 78-79 és az időkérés után viszont a Kaposvár már faultolni sem tudott, nem érték utol a kecskeméti játékosokat, így maradt az egypontos KTE-győzelem, a KKK kálváriája pedig tovább folytatódik…

 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus