A Kecskemét vért izzadt a MAFC ellen

A vártnál nagyobb küzdelem után, de végül behúzta a MAFC elleni csatát Forray Gábor csapata hazai környezetben

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló
KTE-Duna Aszfalt - MAFC 83-77 (21-19, 15-19, 26-22, 23-17)

Kecskemét: Pongó Má. 5/3, Thompson. 16/9, Djeraszimovics 18/6, Dramicsanyin 19/6, Karahodzsics 7. 
cserék: Wittmann 13/6, Molnár Má. 2, Horváth K. 3/3

MAFC: Hot 18/6, Misek 4, Lakits -, Davis 18/3, Cvetkovics 8/3. 
cserék: Fodor 10/6, Neighbour 19/3, Debreceni -.

Kipontozódott: Karahodzsics 32. perc, Pongó Má. 37. perc

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

A kecskemétiek eddig hazai környezetben nem voltak túl magabiztosak, hiszen több szoros mérkőzést is vesztettek már, ráadásul most már idegenben sem veretlen a KTE, mely Jászberényben egy viszonylag sima második félidővel kapott ki. Lélektanilag ez a találkozó sem ígérkezett könnyűnek a vendéglátók számára, ugyanis a látványosan összeálló MAFC érkezett Wittmannék otthonába, ráadásul úgy ahogy nyomás nélkül léphettek fel ezen az estén a fővárosiak.

Ennek megfelelően nem is nagyon tudott "oldódni" a Kecskemét, most a magas szerkezetét kevesebbet erőltető budapestiek ellen, de a nyitó negyed végére azért átvette a vezetést a Pongó Martint pár nappal korábban elengedő KTE.

Az már ekkor látszott, hogy lepattanózásban jelentős fölénye lehet a hazai gárdának, mely végül 40-23-ra nyert ebben a szegmensben, ám nem tudott igazán elszakadni a Forray-legénység egyszer sem, ebben pedig a Davis - Neighbour duó volt a "ludas", ugyanis a vendégek mozgékonyságukkal tudtak zavart okozni a gépezetben és többeket is faultproblémába kergetni az érdemben csak hét embert rotáló kecskeméti gépezetben.

A nagyszünetben vezettek is a vendégek, de a harmadik etapban nagyobb tempóra kapcsoltak a felek. Az egész mérkőzésen egyetlen támadólepattanót sem szedő MAFC remekül kontrollálta a meccset így is, de érződött, hogy a vendégek - most igazán extra egyéni teljesítmények híján - erőn felül tartják magukat.

A hajrában hiába pontozódott ki Karahodzsics és Pongó Máté is, a büntető párbajból már jól jöttek ki Djeraszimovicsék, akik összesen 6 (!) eladott labdával fejezték be ezt a derbit és egy kicsit fellélegezhetnek, ugyanis bár ezúttal sem játszottak igazán könnyedén, mégis minden fontos pillanatban helyén volt a hazaiak koncentrációja.

Fotó, slide: A KTE-Duna Aszfalt hivatalos facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus