A Körmend könnyedén verte otthon az Albát

A vasi piros-feketék már az első negyedben 15 ponttal meglógtak, az Alba így még nyeretlen idén tétmérkőzésen.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 2. forduló 
Egis Körmend - Alba Fehérvár 83-65 (27-12, 15-13, 24-23, 17-17)

Körmend: McNeaill 8, Price 13/3, Ferencz 18/12, Hammonds 18, Bergstedt 11.
cserék: Csorvási 4, Németh Á. 1, Bradford 5/3, Lajsz 2, Bán 3.

Alba: Cartwright 10/3, Boykins 17/6, Filipovics M. 1, Lóránt 5, Heath 24/12.
cserék: Bullock -, Freeman 6, Tóth P. 1, Varga M. 5/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Pécs ellen otthoni vereséggel rajtoló, majd Ukrajnában a hét közepén simán kikapó fehérváriak nagyon rossz előjelekkel várhatták ezt a derbit, pláne, mivel még az aktív rotációba tartozó Keller Iván sem tarthatott velük az U23-as 3x3-as világbajnoki részvétele miatt. A nyomás viszont mindkét csapaton nagy volt, nem csak a mindig kiemelt rangadói státusz miatt, hanem azért is, mert a vasiak nem tudtak nyerni Debrecenben a nyitófordulóban.

Ezzel együtt teljesen máshogy hatott a feszültség a két félre, a hazaiak óriási lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe és láthatóan több energiát is vittek a pályára. Egyértelműen látszott, hogy a kettős terhelés alatt álló fehérváriakat már az elején próbálja "megtörni" a Körmend, a végül 18 egységig jutó Ferencz tripláival és a palánk alatt hatékonyan dolgozó Bergstedt megoldásaival pedig már 10 perc után az volt a kérdés, hogy ideje korán eldől-e a derbi.

Ám a második etapban a Heath-húzta vendég együttes védekezésben egészen más arcát mutatta, ezzel együtt az a 14 támadó-lepattanó, amit Lóránték engedtek az ellenfélnek, egyszerűen nem engedte érdemben közelebb lopódzni a Dzunics-hadot. A meccs végére 10-zel több büntetőt kiharcoló vendégek a meccs kritikus szakaszaiban olyan sebességbeli és koncentrációs hátrányban voltak, amivel nem tudták a vasiak szintjét teljesíteni.

A fordulás után kicsit engedett a gyeplőn mindkét gárda, Boykins is felzárkózott az addig nagyon kiemelkedő Heat-hez, majd a negyed végszava a hazaiaké volt, így nem sok érdemi esélye maradt a kissé enerváltnak látszó Alba, mely 18 egységnyi hátrányban kellett, hogy kifusson a záró etapra.

A hajrában már nem történt jelentősebb változás, 10 pont körülre sem tudott már visszakapaszkodni a fehérvári alakulat, mely összességében simán alulmaradt az egyébként hasonló felfogásban, csak precízebben, gyorsabban és koncentráltabban játszó körmendiekkel szemben. A hazai publikum pedig az utóbbi hetek feszültsége után méltán ünnepelhette az eltiltott vezetőedzője nélkül felálló kedvenceit.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus