A Körmend legyőzte és visszaelőzte a Jászberényt

A Hammonds, Delas, Csorvási belső hármas ezúttal dominálni tudott és a palánk alatt megnyerte a meccset a Körmend közvetlen riválisa ellen.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Egis Körmend - JP Auto-JKSE 90-72 (19-15, 25-23, 25-19, 21-15)

Körmend: Price 6, Bradford 11/3, Németh 6/3, Hammonds 13/9, Delas 14.
Csere: Ferencz 15/6, Thames 7, Csorvási 12, Takács K. 6/3, Lajsz -, Oroszi -.

JKSE: Pitts 13/6, Rakics 11/3, Coleman 21, Alekszandrov 6/6, Pantelics 7/3.
Csere: Czirbus 6, Brbaklics 2, Kerpel-Fronius B. 2, Cseh 2, Ruják B. -,

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A két gárda jászberényi összecsapása óta mindössze egyszer kapott ki a JKSE, a körmendiek viszont hazai pályán bajnoki mérkőzésen még nem vesztettek ebben a kiírásban, így a forduló legjobban várt összecsapását nézhette meg a nagyérdemű a vasi piros-feketék otthonában.

Noha az Alekszandrov - Pantelics páros rutinja és kiegyensúlyozott teljesítménye kulcsfontosságú volt a játékhétnek bajnoki másodikként nekifutó jászberényiek szereplésében, Hammonds és Delas révén már az elején is veszélyesebbnek tűnt bentről a Zollner-legénység. Ennek ellenére a remek formát kifogó Coleman zsákolásával 8-13-ra meglógott a vendég együttes, viszont a csereként érkező Csorvásit csak faultok árán tudta feltartóztatni a JKSE, viszont a korábbi válogatott center büntetőivel hozta közelebb övéit, sőt, később az ö találatával fordított a Körmend, mely Bradford félpáyán túli hármasával néggyel nyerte a nyitó etapot.

A második 10 perc Csorvási újabb kosarával kezdődött, de Pitts távolról válaszolt, majd Delas volt eredményes, amire Alekszandrov is kintről felelt. A faultok miatt pihenő Pantelics helyére beálló Czirbus József legutóbbi alakítása után most is extra lendületet és pontokat hozott a pályára, az ő két közelijével egyenlített a Jászberény, majd Coleman büntetőivel a vezetést is visszavette (25-27). Ezt követően jöttek Hammonds nagy pillanatai, Bradford zsákolásával pedig már öttel ment a Körmend, ami után újfent Czirbus állította el a vérzést vendég oldalon. Delas és Hammonds viszont megint megrázták magukat, majd Bradford újabb zsákolása után már kétszámjegyű fórja volt Matthias Zollner legénységének, de a vendégek ügyeltek arra, hogy meccsben maradjanak és végül csak hat pontnyi volt a távolság a felek között két negyedet követően.

A fordulás után gyorsabban ébredt a JKSE Coleman kosara és Pantelics triplája révén, ám a 14 pontos, 9 lepattanós Mario Delas és a feléledő körmendi hátvédsor "sorozása" után elment 63-49-re a hazai gárda. 12-es fórral zárta a harmadik etapot a Körmend és teljesen úgy látszott, hogy nyeregbe is került, mivel a kisebb érdemi rotációt használó berényiek kezdtek elkészülni erejükkel, amit egyébként nem szokhattunk meg tőlük ebben a bajnokságban, hiába, hogy hasonló elvek alapján vívták meg eddigi mérkőzéseik zömét.

A záró felvonásban Ferencz találatával 79-59-nél érdemben le is zárta a derbit a Körmend, ám a 16 éves, 6 pontig jutó Takács Kristóf beállása miatt emlékezetes maradt az utolsó néhány perc is, ami alatt már inkább az aktív rotáción kívüli játékosok kaptak szerepet mindkét oldalon. A palánk alatt ezen a napon egyszerűen ponterősebb és határozottabb Körmend összességében simán nyerte tehát a rangadót a két és fél negyeden át idegenben is teljesen egyenrangú partnerként küzdő JKSE ellen, s nem csak beérte, de egymás elleni eredményei miatt meg is előzte a jászságiakat. A berényiek számára viszont hamar eljő a visszavágás lehetősége, hiszen a magyar kupa negyeddöntőjében is a vasaakkal vívnak meg.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus