A Körmend nagyon könnyedén győzte le a sok gonddal küzdő Szolnokot

Már az első negyedben komoly előnyt épített ki az elöl-hátul remeklő Körmend, a végére gálameccset varázsolt az Olaj elleni rangadóból.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 23. forduló:

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 104-72 (33-17, 24-23, 26-16, 21-16)

Körmend: Németh 2, Price 20/12, Bradford 19/3, Hammonds 10/6, Delas 8.
Csere: Thames 23/15, Ferencz 9/3, Csorvási 8, Takács 5, Oroszi -, Kiss -, Lajsz -.

Olaj: Rowsey 8/6, Vojvoda 19/9, Benke 17/3, Milosevic 11, Andric -.
Csere: Tóth 7, Malesevic 7, Rudner 3, Csák -, Frank -, Frikker -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

Jobban kezdett a Dragan Alekszics vezetőedzőt nélkülöző Szolnok, különösen Rowsey volt elemében, de a Körmend ezúttal nem engedte, hogy a Falco elleni összecsapáshoz hasonlóan az elején elhúzzon az ellenfél. Alaposan megszigorították a védekezésüket, ráadásul Bradfordban és Hammondsban folyamatosan akadt pont - 4-7-es állás után egy 18-0-s szériát repesztettek a vasiak. Az Olaj nehezen éledezett a sokkból, ráadásul a csereként beszálló Ferencz, Csorvási és Thames is rendre betalált, 26-9-re, majd 30-11-re is vezettek a hazaiak. Náluk csak az okozott némi gondot, hogy Hammonds és Bradford is 2-2 faultot gyűjtött az első negyedben - a hajrában kicsit közelebb jött az Olaj, Tóth, Malesevic és Benke kosaraival legalább támadásban elkezdett működni a csapatjáték (33-17).

Thames remeklésével indult a második negyed, Csorvási kosara után pedig már 24 ponttal vezetett a Körmend, felsejlett egy kiütés esélye is, mert elöl-hátul extrát nyújtottak a hazaiak ebben az időszakban. A címvédő azonban ekkor még tudott újítani, Vojvoda, Milosevic és Malesevic révén 8-0-val vágott vissza, így látótávolságon belül maradt (43-27). Thames két triplával hűtötte le a kedélyeket, majd Price is kétszer talált be messziről, de a vendégeknél is egyre többször talált be Vojvoda és Benke, így a negyed hajrájában már kiegyensúlyozott játék zajlott a pályán - Rowsey és Hammonds ekkoriban már a kispadon ült 3-3 faulttal, Jakab Máté a fiatal Rudnert is bevetette. Összességében a vasiak elsősorban remek triplázásuknak köszönhetően mehettek megnyugtató előnnyel pihenőre, 8/15-tel céloztak kintről, ennek következményeként nagy terek nyíltak a betörésekre és a centerjátékokra is - a túloldalon az Olaj kettő-kettő játékát a gyors körmendi kisemberek folyamatosan megakasztották, nem mentek a vendéghármasok (3/14), és pozícióba sem nagyon tudták bejátszani a labdákat, és a tranzíciós játékban is jobbak voltak a hazaiak (57-40). 

Price remek dobásaival kezdett a Körmend, de a szolnokiaknál Tóth tartotta vele a lépést, és úgy tűnt, hogy az Olajnak sikerült jobban megszerveznie a védekezését, többször is hibára kényszerítették ellenfelüket. A játék irányítását azonban nem tudták átvenni, a Körmend többször is futhatott és rendezetlen védekezés ellen rendre pontokat tudtak szerezni. A negyed közepén a hibátlanul célzó Thames sokadik hármasával ismét 20 pontra nőtt a differencia - a vendégeknél az időkérés sem segített, az egyre jobban felpörgő vasi piros-feketék ritmust váltottak, a centerek, Delas és Csorvási folyamatosan megjátszhatóak voltak, kintről is jött kosár, így 75-48-ra elhúztak. Benke és Vojvoda fújt kisebb riadót, de továbbra is a saját dolgukat nehezítették meg a rengeteg eladott labdával, 30 perc után 14-nél jártak (83-56). 

A zárónegyedben sem változott a játék képe, Price, Ferencz és Thames is hozta a pontokat, 93-58-nál már 35 egységgel vezetett a Körmend. A Szolnok becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, visszajöttek 30 közelébe, de veszélyeztetni már nem tudták a körmendi fiesztát. A vasiaknál pályáról került a fiatal Takács Kristóf, Oroszi Bence, Kiss Mátyás és Lajsz Gergely, majd az Olajnál is Csák Bence, Frank Áron és Frikker Marcell is, ezzel mindkét oldal jelezte, hogy annyira már nem venné véresen komolyan a végjátékot. Az utolsó percekre csak az maradt a kérdés, hogy ki dobja meg a Körmend 100. pontját, ez a dicsőség végül Takácsnak jutott - a vendéglátók újabb rangadót nyertek, ezzel egy meccsnyire megközelítették a listavezető Szolnokot, sőt az odavágón elszenvedett 16 pontos különbségnél nagyobbal nyertek, ami pontegyenlőségnél még számíthat. 

Kép: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus