A második félidőben lenyomta a MAFC-ot a Paks

A fordulás után átvette az irányítást az ASE és a hatalmasat játszó Eilingsfeld János vezérletével kiharcolta a győzelmet. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Atomerőmű SE - MAFC 74-65 (20-17, 14-18, 21-11, 19-19)

Paks: Hinds 17, Allen 13/6, Barnies -, Eilingsfeld 18, Guinn 5/3. 
cserék: Medve 5/3, Ogunyemi 8, Ruják 8, Garamvölgyi -, Pajor -, Gulyás -.

MAFC: Hot 11/3, Fodor 13/3, Misek 11/3, Davis 13/3, Cvetkovic 4.
cserék: Neighbour 11/3, Szanyi -, Debreceni 2.

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Mindkét csapat ponterősen nyitotta a meccset, de elsősorban közelről dolgoztak a felek, a paksi triplák egyáltalán nem ültek, de nem is vállalta túl magát kintről Tei Cizmic alakulata - nem is kellett, Eilingsfeld János extra formában kezdett, már az első negyedben beszórt tíz pontot. Az ő vezetésével be is húzta ezt a játékrészt 20-17-re az ASE, de a második etapban rárúgta az ajtót ellenfelére a MAFC: egy 11-0-s rohammal nyitotta ezt a tíz percet a vendégcsapat, jött is a paksi időkérés, hogy valahogy megállítsák a zuhanást. Ez sikerült, Allen elkapta a fonalat, megtört a hazai triplacsend és a nagyszünetig egyetlen pontra kapaszkodott vissza a tolnai alakulat, de fölénybe nem tudott kerülni, nagyon keményen és határozottan kosárlabdáztak a fővárosiak. 

A fordulás után aztán az ASE is keményített, Eilingsfeld továbbra is tarthatatlan erő volt a palánk alatt, a MAFC pedig egyre kevésbé tudott érvényesülni támadásban - nem ültek a dobások és nem jöttek ki igazán a figurák sem, most már átvette az irányítást a Paks. A harmadik negyedben összesen 11 pontot tudtak dobni a vendégek, Guinn hármasa után elérte a különbség a tíz egységet és a záró etapban nem tudott újítani a fővárosi alakulat: a játékrész közepén tizenhét pontra nőtt a távolság, itt eldőlt a küzdelem. Ha nem is egyszerűen, de végül hozta ezt a fontos hazai meccsét a Paks, melyben Eilingsfeld (18 pont, 14 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 40 VAL) abszolút vezérként húzta övéit.

fotó: kosarlabda.ase.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus