A másodikat is behúzta a Körmend

Tizenhét ponttal nyerte az első negyedet a Sopron, de ez is kevés volt, a végén Bradford eldöntötte a meccset.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, második mérkőzés
Sopron KC - Egis Körmend 89-90 (31-14, 11-23, 16-30, 31-23)
V.:  Benczur T., Győrffy P. A., Balogh Gy. (Gorka Sz.)

Sopron: Warner 33/21, Lemar 19/6, Supola 7/3, Wiggins 6/3, Gordon 18.
Csere: Dénes 2, Molnár M. 4.

MTE: Bradford 18, Price 9/3, Ferencz 19/15, Hammonds 21/9, Delas 6.
Csere: Thames 5, Csorvási 12, Kiss M. -, 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az első mérkőzésen aratott nagy arányú körmendi győzelem után a soproniak négy légióssal, illetve Takács nélkül is szépen felszívták magukat erre a derbire és a végül öt tripláig jutó Ferencz Csaba hármasa után Lemar vezetésével futottak egy 7-0-s egy percet és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Supola, Wiggins és Warner találataival már 10-zel ment az SKC (15-5), Matthias Zollner pedig hiába kért időt egy kosárváltás után, 31-14-re hozta az első 10 percet a Sabáli-legénység.

A folytatásban Gordon találata után 19-ről kellett visszakapaszkodnia a vasi alakulatnak, akik Hammonds, Bradford és Csorvási révén 38-28-nál visszajöttek látótávolságon belülre, majd előbbi kosarával mindössze ötös hátrányában zárták a félidőt a ritmust vesztő soproniakkal szemben.

A fordulás után TJ Price vette kezébe a karmesteri pálcát vendég oldalon és felhozta kettőre a Körmendet (46-44), innentől pedig teljesen egyenlő erők küzdelmét láthatta a nagyérdemű. Bradford duplája és Ferencz hármasa már három egységnyi vendég előnyt eredményezett, majd Hammonds találatával 50-59-nél próbálta megtörni ellenfelét az első kiemelt. Ferencz 56-67-nél már kétszámjegyű fórhoz juttatta a körmendieket, de Warner kosarával a lélektani 10 ponton belül maradt az SKC a záró negyedre.

Az utolsó etap a 7/10-es triplamutatóval 33 egységig jutó Warner húzta soproniak óriási hajráját tartogatta. 73-77-nél először volt újra ütőtávon belül a hazai gárda hosszú idő után, Lemar pedig egy távolival egyre hozta vissza a Sopront, mely Warner kintijével 81-79-nél visszavette a vezetést is bő három perccel a lefújás előtt. Hammonds volt a vezér a másik oldalon és több fontos kosarával 84-86-nál egy perccel a vége előtt fordított, Lemar viszont azonnal egalizált. Delas lépett elő a vendégeknél (86-88), de Warner kettesével és a kettőből csak egy büntetőjét értékesítő Gordon pontjával a hazaiak látszottak győztesnek. Időt kért a Körmend és az "utolsó szó jogán" Bradford bedobta a győztes kosarat - ugyanis hiába maradt még öt másodperce a Sopronnak, a meccs egyik hőse, Warner nem tudta a gyűrűbe juttatni a labdát, ezzel pedig a vasiak hazai pályán zárhatják le a párharcot a harmadik meccsen.

Kép: ugytudjuk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus