A Paksé lett a kupabronz, az Alba a negyedik!

Nagyon pontszegény meccs után, mindkét oldalon több kulcsember távollétében végül az ASE vigasztalódhatott a bronzéremmel Debrecenben

Tippmix-Zsíros Tibor Magyar Kupa, bronzmérkőzés:
Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 53-67 (18-17, 12-14, 17-16, 6-20)

Alba: Kovács Ák. 8, Harris 14/3, Hill -, Filipovity 6/6, Keller Á. 10/6. 
Csere: Horton 6 Pointer 8/3,  Keller I. 1.

Paks: Ruják 2, Hinds 9/3, Ogunyemi 6, Guinn 21/15, Eilingsfeld 17/3. 
Csere: Medve 6/6, Garamvölgyi 3/3, Gulyás 3/3, Pajor -. 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva tekinthető meg.

Az Alba négy, a Paks pedig csak három légióssal állt fel erre a derbire, de a legnagyobb hiányzó a fehérváriaknál Lóránt Péter volt, így alaposan megrövidült rotációkkal indulhatott harcba a két gárda, ami azért rá is nyomta a bélyegét a derbi színvonalára - pláne, mivel három nap alatt harmadik tétmérkőzését játszotta mindkét együttes.

Az első negyedben ennek ellenére egész pörgős és lendületes játék folyt a pályán, s a paksiaknál már nagyon korán pályára került a fiatal Pajor is, Garamvölgyi pedig egy triplával kezdett, Gulyás szintén betalált kintről, de a nagyszünet előtt egyre romlott a dobószázalék mindkét oldalon, rendkívül fáradt csapat benyomását keltette mindkét gárda.

Egy pontos ASE-fórról indult a második félidő, de ekkorra megrázta magát a 14 pontos, 5 lepattanós Harris húzta Dzunics-had és ekkor uralni tudta a játékot, viszont a játékrész zárása előtt megint stabilizálta helyzetét Teo Cizmic alakulata, így minden nyitott volt a záró etap kezdetén.

Ekkor viszont lendületet vett a több friss játékost beforgató tolnai együttes és a dominálni tudó Guinn (21 pont, 5/8 triplából, 12 lepattanó) főszereplésével a hajrában magabiztosabb tudott lenni az Atomerőmű SE, mely így megszerezte a bronzérmet.

A ma már sokat nem kockáztató, így Lóránt mellett Simpsont is pihentető Alba Fehérvár meg kellett, hogy elégedjen a negyedik hellyel.

Fotó - Teol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus