A Pécs idén negyedjére is legyőzte a Kaposvárt

Hiába vezetett egy negyed után 12 ponttal a Somogy megyei alakulat, a Pécs a félidőre egyenlített, majd a második 20 perc nagy részében vezetett, és végül 5 pontos sikert aratott.

Magyar férfi A csoport, középszakasz, középház, 6. forduló
Kaposvári KK (15-16) - Pécsi VSK-VEOLIA (17-14) 73-78 (30-18, 11-23, 13-19, 19-18)

Kaposvár: Gibbs 23/12, Baki 5/3, Ivosev 10, Hendlein 7/3, Spica 21.
Csere: Tóth 5/3, Dunn 2, Papp -.

Pécs: Durham 18/9, Brooks 16, Budimir 7, Antóni 10/6, Harazin 13.
Csere: Bíró 11/6, Simon -, Supola 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A vendégek a sérült Sarlija nélkül, Harazinnal kezdtek, a szerkezetet tekintve viszont így is egyértelmű volt a Kaposvár fizikai fölénye. Ezt ki is használták a hazaiak az első percekben, bevertek két triplát is, így Csirke Ferenc már 12-4-nél kért időt - a fehérben pompázó lelátón egyébként elképesztő hangulat uralkodott, érezhető volt a presztízsrangadó tétje. Az első negyed derekán már tíz pont felett járt a távolság, rendkívül hatékonyan és látványosan támadott a KKK, a Pécs pedig nem tudta kihasználni sebességbeli fölényét - ráadásul Brooksék elég sokat hibáztak a gyűrű környékén. Durham két triplájával azért egyszer megrázták magukat a vendégek, de Gibbs szintén kettővel válaszolt, így 30-18-cal zárult az első negyed.

A második játékrészben azért mindkét csapat dobóformája visszaesett, elég sok volt a hiba, főleg az addigiakhoz képest - a PVSK viszont ebből sem tudott igazán jól kijönni, 37-24-nél megint Csirke kért időt. Ez azonban hatott, védekezésben feljebb tudtak kapcsolni a baranyaiak és a labdaszezésekből, lepattanókból indulni, a Kaposvár pedig itt már lassabbnak bizonyult, nem találta úgy meg a jó megoldásokat a magasabb szerkezetével. Bíró triplájával aztán 41-35-ig jött már fel a Pécs, Spica elrontott zsákolása után szintén Bíró villant egy 2+1-gyel, majd a slusszpoént Antóni szállította egy triplával - hiába vezetett az első félidő nagy részében tíz pont feletti előnnyel Fekete Ádám együttese, a nagyszünetben 41-41 állt az eredményjelzőn.

A második félidő ugyan Spica 2+1-ével indult, de Durham hármasával 2-4 után először vezetéshez jutott a Pécs és átvette az irányítást is, Budimirék szájíze szerint alakult a játék. A Kaposvár teljesen elvesztette a ritmust támadásban, tanácstalannak tűntek Gibbsék, az egyéni hibák mellett a játék sem működött, tökéletesen zárt a pécsi védekezés, 50-57-nél időt kért Fekete, de hiába, Brooksék sorra szedték a támadópattanókat, Supola bevert egy hármast is, mentálisan egészen más szinten volt a vendégcsapat - meg is lépett nyolc ponttal, miközben a hazaiak játéka atomjaira hullott.

56-66-nál megvolt a közte tíz és bár volt még hátra több mint nyolc perc, nem úgy tűnt, hogy képes lesz még innen összeszedni magát a KKK. Többé-kevésbé mégis összeszedte, Gibbs vezetésével feljött egy labdányira, majd a PVSK válasza után megint felizzadta magát, az utolsó percben pedig Spica büntetői után 71-72 állt az eredményjelzőn. A pécsiek azonban nem törtek meg, egy szépen kijátszott akció végén Antóni vágott be hidegvérrel egy clutch triplát a sarokból, éppen a kaposvári kispad elől, alig húsz másodperccel a vége előtt - ez volt a döntő ütés, robbant a vendégszektor, elcsendesült a hazai publikum. Spica büntetői után Harazin is higgadtan értékesítette két dobását a vonalról, ezzel bebiztosította csapata győzelmét és azt, hogy a Pécs idén négyből négyszer győzte le a szomszédvári riválisát, mindannyiszir szoros végjátékban, ezúttal ráadásul Sarlija nélkül.

Fekete Ádám: Az első tíz és az utolsó öt percben játszottuk azt a ritmusú kosárlabdát, melyet az elmúlt hét-nyolc találkozónkon. Váltottunk védekezést is, ami működött is, de korábban kellett volna. Most nem láttam csapatként küzdeni a játékosaimat, ami eddig jellemző volt ránk. Nehéz sorozatban voltunk és pont az egyik legfontosabb meccsen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt.

Csirke Ferenc: Mint Pakson, úgy most is bizonyították játékosaim, hogy szívvel és lélekkel lehet játszani ezt a játékot. Megint visszajöttünk -14 pontról és megint idegenben. Antóni a végén bedobta a triplát, ez lehet, hogy szerencsés volt, de a kulcs az volt, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe. A lepattanóknál is volt néhány szerencsés helyzet, de az első negyed után védekezésben is nagyon sokat tettünk a sikerünkért.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus