A Pécs kiharcolta a mindent eldöntő csatát a Körmend ellen

A PVSK másodszor is nyert és kiegyenlített a Körmend elleni elődöntőben, ahol az ötödik mérkőzés dönti el, melyik csapat jut majd a fináléba.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, elődöntő negyedik mérkőzés
Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend 68-64 (11-13, 24-15, 19-21, 14-15)

PVSK: Pongó 5/3, Antóni 6/6, Taylor 11/6, Csirics 22/9, Horti 8/6.
cserék: Budimir 9/3, Demeter 5/3, Wright 2.

Körmend: Thames 22/6, Price 4, Bradford 11/3, Ferencz 12/6, Hammonds 3.
cserék: Németh Ák. 2, Csorvási 10, Lajsz -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Körmend először kapott ki hazai környezetben ebben a bajnoki idényben a két gárda előző derbijén, ráadásul a pécsiek erre az összecsapásra már bevethették Veljko Budimirt is, míg a vendégek továbbra is Mario Delas nélkül - a baranyaiakhoz hasonlóan - négy légióssal indultak csatába.

Az első negyed borzasztóan ideges játékot és óriási taktikai harcot hozott. Jobban kezdett a PVSK - Antóni tripla, Pongó dupla és máris 5-0 a hazaiaknak, sőt, az első öt percben csupán egy Ferencz-kosarat tudott felmutatni a vasi had és 9-2-re ment a Csirke-legénység. Innen egy 0-6-tal gyorsan visszakapaszkodott a vendég gárda és a negyed zárása is jobban sikerült a Körmendnek (11-13) - az előző meccsen a pályáról teljesen leradírozott Thames lendítette át a holtponton övéit.

A folytatásban a meccs legjobbja, Csirics vette kezébe csapata sorsát és egy triplával azonnal visszavette a vezetést, majd Horti is bevert egy kintit, amivel már 19-15-re ment a PVSK, sőt, az addig teljesen jól levédett Taylor is triplázott, viszont Thames is megmutatta, hogy nem a legutóbb látott az igazi arca és hármasával 22-21-nél újfent csak egy volt közte. Továbbra is hullottak a távoliak, Csirics megint betalált és onnantól már magabiztosan őrizte is fórját a Pécs a félidő végéig, ez kétszámjegyűre is megnőtt, mikor Demeter köszönt be távolról (35-25), de az utolsó kosarat Thames és a Körmend jegyezte - természetesen a vonalon túlról, így 35-28-as állással mehettek el a nagyszünetre a felek.

A fordulás után szépen jött egyre feljebb és feljebb a Zollner-had, Ferencz Csaba triplájával 40-39-nél újra teljesen nyitott volt a legfőbb kérdés, Csorvási pedig egy 2+1-es akcióval fordított is, erre  végül 2 perc felett játszó Budimir felelt egy kintivel (43-42). Az onnntól végig fordulatosan alakuló játékrész végén Antóni hármasával vezetett 53-49-re a PVSK és várhatta némileg előnyösebb helyzetből a záró etapot.

Az utolsó negyedet egy Csirics-tripla nyitotta és 57-49-nél úgy festett, nagyon nagy bajban van a Körmend. A vendégek erejét jól mutatja, hogy egy 0-8-as futással fordítottak - Ferecz, Thames és Price is betalált, majd Csorvási kosarával hárommal ment már a vasi alakulat. Taylor és Csircs visszavették a vezetést a Pécsnek, de Thames még egyszer utoljára lökött egy nagyot a vendégek szekerén. Ugyanakkor a hátralévő majd három percben már csak Ferencz talált be mezőnyből (66-64), s TJ Price kihagyott hármasa után Csirics két jó büntetőjével le is zárta a rangadót, amivel egyenlített a párharcban a Pécs.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus