A PVSK a második félidőben dominált és legyőzte a JKSE-t

Jól kezdett a Nelson nélkül felálló Jászberény idegenben, ám a fordulás után érvényesítette fölényét a Pécs.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 5. forduló 
PVSK-VEOLIA - JP Auto-JKSE 79-55 (19-15, 12-16, 25-16, 23-8)

PVSK: Pongó 5/3, Taylor 14, Budimir 13, Csirics 8/6, Horti 16/6.
cserék: Simon K. 8/6, Antóni 6/3, Kesar 9/3.

Jászberény: Ruják B. 3/3, Rakics 13/3, Coleman 15, Alekszandrov 4, Pantelics 8. 
cserék: Cseh 4, Kerpel-Fronius B. 6, Brbaklics 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A vendégek jól kezdték az alapszakaszt, ám a sérülés miatt kieső Nelson hiánya nagyon erősen befolyásolta esélyeiket már a feldobás előtt is, a viszonylag szűk aktív rotációval dolgozó Jászberény ilyen formán kis túlzással veszítenivaló nélkül lépett pályára Pécsett. Ezt meglovagolva az első öt percben hatékonyabb volt a Lazics-legénység, Rakics találatával 9-13-ra még ők vezettek, de onnantól kezdve fokozatosan vette át a kezdeményezést a PVSK. A jászberényi kötődésű Horti Bálint extra napot fogott ki (16 pont, 6/7 mezőnyből, 2/2 triplából, 6 lepattanó), az ő hármasával indult meg felfelé a hazai gárda, majd a negyed vége előtt már 19-13-nál hattal is vezettek a baranyaiak, de Rakics kosara zárta a játékrészt.

A folytatásban Cseh és Pantelics találataival éledt az első negyed második felében teljesen leálló JKSE, Kerpel-Fronius Balázs kettesével 21-23-nál még a vezetést is visszavették a vendégek, ám onnantól már csak egyszer, Cseh kosarával álltak jobban a jászságiak, a Pécs szépen lassan felőrölte ellenfelét a félidei egál (31-31) után.

A fordulást követően magasabb tempóra is kapcsolt a Csirke-legénység, Horti második hármasával indultak meg és Budimir, majd Csirics kosarai után időt is kellett kérnie Nikola Lazicsnak, de ez sem hatott, Horti 10-re növelte övéi előnyét, onnantól pedig a Coleman zsákolásánál regisztrált hat egységnyi különbség volt a legkisebb a lefújásig.

Bár próbált védekezésváltással operálni a JKSE, az utolsó etapban már csak a kiütéses vereség elkerülése lehetett a vendégek reális célja, egyszerűen elfogytak Pantelicsék, a 25 (!!!) eladott labdát produkáló jászberényiek a mindössze 9 hibával záró pécsieket nem tudték megfékezni az utolsó percek örömjátékában, így továbbra is ott van az élbolyban Csirke Ferenc legénysége.

Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus