A Sopron debreceni diadallal indította a középszakaszt

A soproniak több fontos hiányzó ellenére is szinte végig uralták az eseményeket a DEAC vendégeként és komoly bravúrt értek el.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 1. forduló 
DEAC - Sopron KC 81-91 (20-23, 22-30, 23-14, 16-24)

Debrecen: Dugat -, Polyák 14, Boriszov 38/15, Ivosev -, Amigo 22.
Csere: Bognár 12, Velkey 5/3, Kósa -, Tóth B. -.

Sopron: Warner 15/6, Lemar 28/6, Takács 6/6, Wiggins 6, Gordon 21/3.
Csere: Supola 9/3, Molnár M. 2, Werner 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A DEAC nem számíthatott Manigatra ezen a derbin, így Polyák került be a kezdőbe, míg a vendégek is csak négy légióssal és a sérült Dénes nélkül álltak fel az Oláh Gábor utcai csarnokban. Az utolsó alapszakasz meccsét is rosszul kezdő hazai gárda gyorsan lépéshátrányba került, Warner triplájával már 6-12-re ment az SKC, de Amigo termelte bentről a kosarakat hazai oldalon, így nem engedte jobban elszakadni a Sabáli-legénységet a Debrecen, mely végül három egységnyi hátránnyal zárta az első 10 percet - Velkey hármasa volt az a találat 18-19-nél, amivel meg tudott nyugodni az eléggé kapkodó vendéglátó, de a negyedben Lemar két büntetője révén a látogatóké volt az utolsó szó.

A folytatásban egyre inkább érződött, hogy a soproniak védekezése ül ezen a derbin és a végül nulla (!) pontig jutó Dugat - Ivosev párost gyakorlatilag levette a pályáról az SKC. A kiválóan dobó Lemar mellett a dupla duplázó Gordon (21 pont, 13 lepattanó) is aktív volt, az egyensúly szépen megvolt a vendégek játékában, amivel folyamatosan a hazaiak előtt jártak egy lépéssel. 30-31-nél Polyák két jó büntetője után Amigo négy pontjával fordított is a Debrecen, ám 42-45-nél Takács triplájával újra a vendégeknél volt az előny. Onnantól állva is hagyták a Berényi-legénységet és 42-53-ra megnyerték az első félidőt - Takács keze sült el záró akkordként a nagyszünet előtt.

A fordulás után a 38-at szóró Boriszov és a mostanában nagy formába lendülő Amigo (22 pont, 11 lepattanó) vitték vállaikon a DEAC-ot, s 50-50-nél a korábbi montenegrói bedobó kintijével jöttek vissza újra ütőtávon belülre, viszont Warner és Wiggins mindig tudtak egyet tolni a Sopron szekerén, amivel két pontja meg is maradt a fórból a Sabáli-hadnak - ezzel együtt jól zárta a negyedet a Debrecen Amigo és Bognár találataival.

Az utolsó etap elég kaotikus játékot hozott, a kiállított Ivosevre már nem számíthatott a vendéglátó, ráadásul Dugat is sérülten hagyta el a pályát, ilyen formán pedig a 2000-es születésű Tóth Bence kezébe került a karmesteri pálca. A debreceni nevelésű korosztályos válogatott irányító igen szépen futtatta csapata játékait és úgy festett, ennyi kieső emberrel is tartja magát meccsben a DEAC, ám 69-69-nél Gordon, Warner és Lemar találataival 10-zel elment a Sopron és a hátralévő három percben már nem adott esélyt az ellenfélnek, így óriási győzelmet aratott a felsőházról épphogy lecsúszó kupabronzérmes otthonában.

Fotó - hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus