A Sopron idegenben vágott vissza a Kecskemétnek

A soproniak egy idegenbeli sikerrel vágtak vissza a két egy-egy pontos alapszakaszbeli vereségért.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 3. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 96 - 105 (22-24, 25-21, 24-27, 25-33)

Kecskemét: Wittmann 17/15, Green 11/3, Djeraszimovics 21/3, Dramicsanyin 15/3, Karahodzsics 16/3.
Csere: Dimics 4, Mészáros 2, Molnár Márt. 10.

Sopron:  Warner 21/9, Lemar 25/18, Takács -, Wiggins 21/9, Gordon 25.
Csere: Supola 8/3, Molnár Marc. 6/6, Werner -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Sopron hiába "csak" négy légióssal és Dénes nélkül érkeztek Kecskemétre, olyan lendületből jöttek a paksi vereségük ellenére is, hogy a továbbra is eléggé hullámzó kecskemétiektől biztos volt, hogy koncentrált és kemény játék kell majd a sikerhez. Lemar triplája révén jól kezdett az SKC (2-5), 8-16-nál a dobógép újabb kintijénél pedig már egyre inkább érződött, hogy sokkal élesebb ezen az estén a Sopron. Dramicsanyin fújt riadót és Dimics is jól szállt be, Mészáros Máté találatával pedig kihozta 22-24-re a nyitó etapot a KTE.

Warner triplája indította a második negyedet, de ebben a 10 percben sokkal inkább a hazaiak akarata érvényesült, ráadásul meglepő módon sok futással és atletizálással tudott operálni a Kecskemét, mely Wittmann kintijével 41-43-nál jött vissza ütőtávon belülre, Dramicsanyin büntetőivel egalizált, majd Green kosarával a félidőt meg is nyerte (47-45).

A fordulást követően 53-58-ra el tudott szakadni a Sopron, úgyhogy megint kapaszkodhatott a KTE, de továbbra is erőltette a gyorsabb játékot a Forray-legénység. 60-60-nál volt újra egál, Djeraszimovics szólt ekkor hozzá a tánchoz, de Lemar távolijával egy egységnyi előnnyel mehetett neki a záró etapnak Sabáli Balázs csapata.

A véghajrá előtt Supola és Wiggins köszöntek be kintről, a 83-90-es vezetés három és fél perccel a lefújás előtt pedig gyors tempó ide vagy oda, nagyon soknak tűnt a ma fejben igencsak erősnek tűnő SKC-val szemben és végül Warner volt az, aki egy perccel a vége előtt megpecsételte a kecskemétiek sorsát - óriási idegenbeli győzelemmel került közelebb a rájátszásba jutáshoz a Sopron, míg a KTE nagy lehetőséget szalasztott el, hogy leszakítsa közvetlen riválisát.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus