A Sopron megverte a négy légióssal felálló Jászberényt

A 25 pontos, 18 lepattanós dupla duplát hozó Gordon vezetésével meggyőző sikert aratott az SKC a kezdőcentere nélkül felálló JKSE ellen.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
Sopron KC - JP Auto-JKSE 78 - 67 (21-19, 20-19, 21-11, 16-18)

Sopron: Warner 15/3, Fuller 13/6, Supola 2, Wiggins 12/6, Gordon 25.
Csere: Lemar 8/3, Takács -, Dénes 3/3, Molnár Marc. -, Werner V. -, Élő -.

Jászberény: Pitts 16/12, Rakics 15/9, Coleman 2, Cseh 2, Alekszandrov 12/6.
Csere: Czirbus 10, Kerpel-Fronius B. 4, Brbarklics 4, Ruják B. 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Pantelics erre a fordulóra sem épült fel a szezon eddigi abszolút meglepetéscsapatánál, mely ebben a felállásban már nem egyértelmű esélyesként érkezett a hűség városába. A palánk alatt így természetesen többet próbálkozott az eddig megszokottól merőben eltérő ötössel kezdő SKC és az óriási energiával játszó Gordonon gyűjtögettek is a faultokat a vendég játékosok. Ennek ellenére az első 10 percben fej-fej mellett haladtak a felek és csak két ponttal állt jobban a Sabáli-had egy játékrész után.

A folytatásban lendületet tudott venni Nikola Lazics legénysége, mely Alekszandrov hármasával 32-36-ra is vezetett, ám végül ezt az etapot is megnyerte a Sopron, mely így komoly lélektani előnnyel mehetett el a félidei pihenőre.

A fordulás után a faultgondok miatt Cseh Györgyöt ültetni kényszerülő jászberényiek támadásban nagyon visszaestek, pláne mivel Coleman is hét játékperc után kiszállt a derbiből, így a nagyon rövid érdemi rotációval operáló JKSE a hősies és nagyon fizikális védekezés mellett egyre inkább elfogyott és a 14 egységnyi hátránya is behozhatatlannak tűnt egy negyeddel a vége előtt.

A záró etapban a perememberek is kaptak lehetőséget, de érdemben már nem változott a helyzet és a középházba jutásért küzdő Sopron újabb nagy skalpot ejtett saját közönsége előtt, míg a Jászberény lépéshátrányba került a Körmenddel szemben folytatott második pozícióért folytatott harcban.

Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus