A Szedeák átrohant a DEAC-on, vezet a bronzcsatában

A szegediek a második negyedben szétfutották és szétdobták ellenfelüket, magabiztos sikerrel kerültek közel a harmadik helyhez.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák Facebook-oldala

Magyar férfi A-csoport, rájátszás a 3.helyért, 1. mérkőzés:

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 102-81 (29-24, 31-11, 24-23, 18-23)

A második negyedben ellenállhatatlan volt a Szeged. Szrecsko Szekulovics fiai kicsit döcögősen kezdték a mérkőzést, de hamar megtalálták a nyerőembereiket: egyrészt Bognár Kristófot, aki korábbi csapata ellen 12 pontot szórt az első tíz percben, másrészt Govens Darrint, aki szépen lassan bemelegedett. Az némi zavart okozott a védekezés haékonyságában, hogy Dickey három perc alatt három faultot szedett össze, ám a második játékrészben ez sem számított. A Szeged aktívan védekezett, a labdaszerzések, rossz debreceni dobások után azonnal indult, és a rendezetlen védelem ellen sorra szerezte a kosarakat. Előbb Kerpel-Fronius Gáspár pörkölt be két triplát, majd Dzeletovic és Dickey is sorra betalált, végül Brown is felpörgött, ráadásul ebben a szakaszban Govens keveset is volt pályán. A félidőben 8/12 triplánál, 14/19 kétpontosnál jártak a hazaiak, 17-10-re vezettek a lepattanókban és 16-8-ra a gólpasszokban, a nagyszünet után pedig már csak arra kellett figyelniük, hogy fenntartsák a ritmust. Ezt végül rutinos vezérei révén megoldották a szegediek, a második félidőben mindenki hozzátett, így magabiztos sikerrel kerültek előnybe a bronzért folyó párharcban. 

A második negyed rövidzárlata sokba került. Idén már nem először akad teljes lefagyás a DEAC játékában, most is ezen ment el a mérkőzés. Az első percekben szépen találták meg Tóth Ádámot, aki gyűjtötte a kosarakat, harcolta ki a faultokat, majd az első szegedi rohanást még Moore beállítása megállította, majd Polyák és beszórt két triplát az első-második negyed fordulóján, itt viszont megállt a Debrecen. Többször sem tudták megoldani a gyűrű közelében a dobásokat, vagy eladták a labdát, ezekből pedig a Szedeák azonnal kilőtt és sorra szerezte a könnyű kosarakat. Ebben a pár percben ment el a meccs, a megállító faultokat sem tudták beütni, itt akkora különbség alakult ki, hogy a második félidőben már hiába kezdett el működni a támadójátékuk és időnként a védekezésük is, nem volt esélyük a szorosabb eredményre sem. A DEAC-nál láthattuk már korábban, hogy ilyen meccsekből is fel tudnak állni, most is bízhatnak abban, hogy hazai pályán ki tudnak egyenlíteni. 

A Szedeák legjobb dobói: Dzeletovic 19/9, Govens, Bognár 19/6-19/6.
A DEAC legjobb dobói: Drenovac 18, Somogyi 12/6, Polyák 11/9, Tóth 11.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Szedeák javára. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus