A Szeged elkapta otthon az Albát

A szegediek nagyon szűk rotációval is komoly sikert értek el, ennek ellenére már ők is biztos résztvevői a play-outnak.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 2. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 75-68 (24-17, 20-18, 19-19, 14-14)

Szeged: Boltics 5, Wirth 17/3, Ponjavics 18/6, Juhos 16, Sulovics 14.
Csere: Krapic 5/3, Mike -.

Alba: Cabezas 5/3, Keller I. 8/3, Filipovity 3/3, Lóránt 7, Peterson 18.
Csere: Tóth P. 7/3, Heath 4, Takács Mi. -, Peringer -, Zeno 16/3, Varga M. -, Takács Mart. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Freeman nélkül érkező fehérváriak már az elejétől kezdve nagyon bő rotációval operáltak, míg a Kerpel-Fronius Gáspárt bokasérülés miatt elvesztő szegediek Vágvölgyit is nélkülözve nagyon "rövid" kispaddal próbáltak versenyben maradni. 7-10-re Peterson kosarával még az Alba ment, ám Sulovics bentről visszavette a vezetést a hazaiaknak, akik öttel nyerték az első 10 percet.

A folytatásban rengeteg pontatlanság után Ponjavics törte meg a gólcsendet, 30-23-nál Krapic találatával pedig már elszakadni látszott a Szedeák, mely jóval keményebb játékot hozott ezekben a percekben és sokkal inkább ritmusban tudott  játszani, mint a jóval többet rotáló vendég együttes. A félidő az ex-albás Juhos pontjaival zárult, 42-35-re vezetett a Szeged a nagyszünetben.

A fordulás után megint hiányzott a koncentráció mindkét oldalon, de újfent a hazaiak ébredtek előbb Juhos növelte övéi előnyét, de Zeno feljebb kapcsolt és az ő kosaraival tartotta magát versenyben a Fehérvár - ezt a negyedet végül 19-19-vel zárták a csapatok, a borzasztóan büntetőző (5/11) vendéglátókban lehetett hiányérzet, mert nem tudták realizálni pontokban az egyébként játékban meglévő különbséget.

Viszont a záró etapban megtört a jég és picit el is engedte a meccset a fiatalokat újfent szépen előtérbe helyező Ramirez-legénység. 69-55-re ellépett a Szedeák és ekkor védekezésben tejesen elbizonytalanította az Albát a Szeged, s könnyed végjáték után nagy skalpot ejtett, így extra önbizalommal felvértezve folytathatja a számára lényegébe véve már tét nélküli alsóházi középszakaszt.

Fotó - m4sport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus