A Szeged idegenben verte a tartalékos Albát

A három légiósa után Lórántot sem játszató fehérvári gárda végig harcban volt a győzelemért, de végül a TF-BP ellen készülő szegediek nyertek.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház
Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 64 - 70 (17-19, 19-14, 14-17, 14-20)

Alba Fehérvár: Cabezas 11/6, Varga M. 6, Keller I. 10/6, Filipovity 9, Peterson 9.
cserék: Tóth P. 13/3, Peringer 2, Seyi 4, Polster -.

Szedeák: Boltics 9/3, Wirth 5/3, Ponjavics 11, Juhos 8, Sulovics 13.
cserék: Kerpel-Fronius G. 2, Bonifert 1, Krapic 13, Goldring 6/3, Révész 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az Alba utolsó idei bajnoki mérkőzésére már csak két légiósát, Cabezast és Petersont tartotta meg, a nem teljesen egészséges Lóránt Pétert pedig nem vetette be az ezen a meccsen felül már csak a TF-BP ellen játszó, majd Play-outot vívó Szedeák ellen. A vendégek ennek ellenére nem tudtak dominálni a sokszor szokatlan szerkezetben, felállásban küzdő Ramirez-legénység otthonában. Boltics kosara után már 2-8-ra ment a Szeged, de Filipovity és Keller Iván egy perc alatt elhozta egyre a hazaiakat, akik a negyed végén kettővel voltak lemaradva Tóth Péter triplája után.

A folytatásban Boltics próbálta hátára venni csapatát, de Varga Mátéék nem hagyták magukat és 23-22-re már ők vezettek Tóth Péter találatával. Hosszú szegedi kosárcsend közepette Keller Iván szórt hármast, Cabezas pontjaival pedig már 28-22-re a vendéglátók vezettek, aztán Peringer Balázs büntetőivel megvolt az Alba legnagyobb vezetése is a meccsen (30-23), innen viszont Krapi főszereplésével felküzdötte magát -3-ra a Szedeák a félidő zárása előtt.

A fordulás után 44-35-re is ment már az Alba, ám a szegedi légiósok kosaraival 50-50-nél utolérték a hazaiakat Kerpel-Froniusék és érezhető volt, hiába tét nélküli a derbi, ezt a meccset nem akarja elengedni az ilyen felállásban komplexebb és tapasztaltabb Mandics-had.

Az utolsó etap fordulópontja Sulovics szerzett labdájánál volt, amikor is Krapic találatával 56-59-re már a Szeged vezetett, majd két perccel később a friss U20-as bajnok Goldring is beköszönt távolról (58-64) - ezt az előnyt pedig már nem adta le a Szedeák, mely így egy kis extra önbizalommal felvértezve vághat neki a Play-outnak a Serco-TF-BP ellen - amit még megelőz egy hazai mérkőzésük a fővárosi újonc ellen itt a középszakasz záró fordulójában.

Fotó - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus