A Szolnok jutott elsőként a Magyar Kupa döntőjébe

Úgy tűnt, hogy egy félidő alatt eldöntötte a Szolnok a Szedeák elleni Magyar Kupa elődöntőt, ám a harmadik negyedet 17 ponttal bukta el a bajnok, végül azonban így is diadalmaskodott 71-58-ra, így újra bejutott a fináléba.

Magyar Kupa, elődöntő

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 58-71 (18-27, 9-24, 22-5, 9-15)

Szedeák: Boltics 6, Lilov 14/9, Csirics 17/3, Juhos 5/3, Sulovics 16.
Csere: Wirth -.

Szolnok: Wittmann 6/6, Vojvoda 20/9, Barnies 7, Eilingsfeld 12/3, Andric 9.
Csere: Boriszov 5/3, Popovics 6/3, Tóth 6.

A meccs statisztikáját itt eléritek!

Az első négy percben kifejezetten jól játszott a Szedeák, az történt a pályán főleg támadásban, amit ők szerettek volna, így 13-8-ra vezettek Sulovics és Lilov vezetésével. Ezt követően azonban nagyon leállt Nikola Lazics együttese gyakorlatilag a teljes első félidőre. Büntetőkből tudtak pontokat a táblára pakolni a negyed hátralévő részében, míg az Olajnál Vojvoda nagyon beindult - a vezetésével futott egy 9-0-t a Szolnok, a felvonás végén pedig a magasembereket sem tudta megfogni a Szedeák, így 9 ponttal állt jobban a bajnok 10 perc játék után (18-27). A második negyed első hat percében csak Lilov dobott egy triplát a szegedieknél, így a Szolnok ha nem is nagy léptekkel, de ellépett 20 ponttal ellenfelétől, ráadásul Andricnak még csak olyan nagyon jól sem kellett játszani, Barnies, Popovics és főleg Eilingsfeld szállították a pontokat.

A félidőben 51-27 állt a táblán, lényegében azt gondolhatta mindenki, hogy el is dőlt a mérkőzés, és talán Kmézics Zoránék is így gondolták, a harmadik 10 percet ugyanis nem teszik ki az ablakba, ami Tóth Ádám kiállítása ellenére is meglepő volt - támadásban a teljes negyed során szenvedtek, összesen 5 pontot kapartak össze, abból 3 büntetők után jött. A Szedeák Sulovics és főleg Csirics révén megkezdte a felzárkózást, Lilov pedig a negyed végén 10 ponton belülre hozta csapatát, mindössze 7 egység volt a távolság a két fél között az utolsó negyed előtt (49-56). A záró játékrészben aztán Vojvoda a kezébe vette a dolgokat, míg a szegediek több könnyebb helyzetet is elhibáztak, így 13 pontra nőtt az Olaj előnye újfent, onnan pedig már nem volt visszaút az ellenfél számára. A harmadik negyedbeli felzárkózás kivette az erőt a Szedeák játékosaiból, de így is dicséretet érdemelnek, hiszen gyakorlatilag egy elvesztett meccset hoztak vissza a sírból. Ettől függetlenül a Szolnok jutott a fináléba 71-58-as győzelme után.

Foto, Slide -  Kosársport MKOSZ, Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus