A Szolnok lesz a Falco ellenfele a kupadöntőben

A meccs nagy részében Milosevicsék vezettek és a szoros végjátékot is behúzták - gyenge támadójátékot hozó meccsen kapott ki az Alba. 

Magyar Kupa, elődöntő 
Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK 67-75(16-20, 24-25, 15-17, 12-13)

Alba: Hill 12/9, Simpson 11/3, Harris 3/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 17/6
cserék: Horton 3, Kovács Á. 1, Pointer 8

Szolnok: Perry 16/9, Vojvoda 8/3, Ford 13/3, Milosevics 20/9, Andric 9/3. 
cserék: Kovács P. 3/3, Browning 1, Tóth Á. 5

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Lóránt rögtön egy 2+1-es játékkal nyitotta a találkozót és ezzel meg is adta az alaphangot, az első percek egyértelműen az Alba elképzelése szerint alakultak - ültek a kettő-kettők, rendre szép játékokat hajtottak végre és megtalálták a jó megoldást a végén. Ezzel meg is léptek 11-4-re, de itt fegyelemben, illetve agresszivitásban nem egy, hanem rögtön legalább két fokozattal kapcsolt feljebb az Olaj és egy 14-0-t repesztett, miközben a Fehérvár majdnem hat percig nem talált a gyűrűbe - minden labdáért repültek a szolnokiak, parádésan védekeztek, elöl pedig türelmesen, de nagyon agresszíven kosárlabdáztak.

Az első negyed végül 20-16-os Olaj-vezetéssel zárult, de a kisszünetben rendezni tudták a védekezésüket Kellerék, ez pedig meghozta az önbizalmukat elöl is: egymás után verték be első két hármasukat, amellyel 26-25-re fordítani tudtak. Erre azonban megint reagálni tudott a Szolnok, a nagy formában, nagy kedvvel és kőkeményen játszó Milosevics mellé felnőtt Perry is, aki sorra hozta a nagy játékokat, majd Andric is beszórt villámgyorsan öt pontot - pillanatok alatt ismét kilencpontos Tisza-parti előnyt mutatott az eredményjelző. A nagyszünet előtt azért kapaszkodott az Alba, hogy ne rohanjon el a meccsel a Szolnok, Hill dobott például egy nagyon fontos hármast és egy 9-0-s rohammal ki is egyenlített a Dzunics-legénység, de a félidő utolsó másodpercei megint az Olaj számára alakultak jól, így két negyed után öt ponttal előrébb jártak Vojvodáék.

Több kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk egyébként a bajnoki listavezetőnél, Perry (14 pont, 3/5 tripla, 6 gólpassz), Milosevics (14 pont, 5/7 mezőnyből) és Andric (9 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) is remekelt, Vojvoda (3 pont, 1/7 mezőnyből) gyengébb játéka is belefért, főleg, hogy a túloldalon Simpson (1/5 tripla) és Lóránt (2/6 mezőnyből) sem igazán szabadult ki a szorításból.

A fordulás után két helyen is változtatott a "kezdőn" Dragan Alekszics, Ford és Andric helyét Kovács és Tóth foglalta el, az első percekben pedig megint inkább az Olaj volt felül - eltelt pár perc, mire igazán felpörgött a Fehérvár. 53-53-nál utolérte ellenfelét a címvédő, de a harmadik negyed hajrája ismét a Szolnok számára sikerült jobban, az egyre keményebb védekezés és az egyre pontatlanabb támadójáték Perryéknek feküdt jobban, így újabb hét ponto tudtak közétenni. Egyre több volt a hiba, a borzasztóan rövid, gyűrű elejéről levágódó dobás, érződött a fáradtság, pedig az Albának mindenképpen feljebb kellett kapcsolnia a továbjutáshoz.

A záró etapban is folytatódott az izmozás, a Szolnoknál közben felébredt Ford, az Albánál viszont sem Simpson, sem Lóránt nem tudott igazán érvényesülni támadásban, amit nagyon megérzett Dzunics Braniszlav alakulata. A végjátékban is folyamatosan Milosevicsék voltak előrébb, de egyre inkább a védekezés dominált, nagyon megállt az Olaj is, így az utolsó percben már csak két pont volt a különbség - jöttek a clutch helyzetek, de ezeket nem tudta már megoldani az Alba. 43 másodperccel a vége előtt Hill eladta a labdát, így nagyon közel került a győzelemhez a Szolnok, majd a túloldalon érkezett Vojvoda és elsüllyesztett egy óriási hármast - 26 másodpercük maradt Lórántéknak arra, hogy ledolgozzák az ötpontos hátrányt. Ez azonban nem sikerült, újabb fordulat nem történt, így a címvédő Alba 37,7%-os mezőnymutatóval búcsúzott, a Szolnok pedig készülhet a vasárnapi, Falco elleni kupadöntőre. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus