A szoros végjátékot ezúttal megnyerte a KTE

Bár 16 pontos előnyét a 35. percre teljesen leadta Forray Gábor együttese, a végjátékban ezúttal a Szedeák fölé tudott nőni - négy ponttal múlta felül riválisát a Kecskemét.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 5. forduló
KTE-Duna Aszfalt (2-2) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-3) 62-58 (15-4, 17-13, 13-19, 17-22)

KTE: Pongó Má. 3/3, Thompson 17/6, Djeraszimovics 15, Dramicanin 5/3, Karahodzsics 8.
Csere: Wittmann12/6, Pongó Ma. 2, Molnár -, Fülöp -. 

Szedeák: Boltics 11, Kerpel-Fronius -, Fortune 8/3, Csirics 13/3, Juhos 8.
Csere: Sulovics 13, Kovács Á. 5, Vágvölgyi -, Révész -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A vendégeknl Sulovics, Juhos és Vágvölgyi is tudták vállalni a játékot, de alacsony szerkezetben kezdett a Szedeák, Kerpel-Fronius Gáspár került Sulovics "helyére".

Az első negyed első három perce szoros volt még, két-két kosár akadt mindkét oldalon, a vendégek azonban itt befejezték a pontgyártást erre a játékrészre, Thompson és Djeraszimovics kosaraival pedig a felvonás felére meglépett a KTE (11-4). Elképesztően sokat rontott mindkét oldal, de főleg Andjelko Mandics csapata, és az elhibázott dobások után az eladott labdák is megjelentek a szegedieknél, a negyed utolsó percében pedig Djeraszimovics és Wittmann révén 11 pontra nőtt a differencia (15-4). A második játékrész első három perce egyértelműen a Szedeáké volt, amely Sulovics vezetésével visszajött a meccsbe (17-14). Pongó Máté és Kovács Ádám is a dudaszóra dobtak kosarat, de a vendégek a negyed ötödik percében megint letették a lantot, ami a pontszerzést illeti (20-16). Karahodzsics egymaga csinált egy 6-0-s szakaszt a félidőből hátralévő időben, ehhez tett még hozzá 2-2 pontot Wittmann és Thompson, így a nagyszünetre Kovács egy büntetője után 13 pontos vezetéssel mehetett a Kecskemét (30-17).

A fordulást követően Thompson triplájával kialakult a legnagyobb távolság a két együttes között (35-19), de a Szedeák nem adta fel - a negyed felére 10 pontra jöttek fel úgy, hogy ebben a periódusban szerezte Boltics az első pontjait a találkozón (35-25). Beállni látszódott a 10 pont körüli különbség, de Csirics és Sulovics kosaraival, egy 7-0-s rohammal egészen hat pontra jött fel a Tisza-parti együttes a 30. percben, Wittmann azonban a negyed végén, a dudaszóra dobott triplát, így 10 perccel a vége előtt még mindig 9 pont volt a vendéglátó előnye (45-36). A záró felvonás is egy Wittmann-triplával indult, viszont erre egy 13-2-es Szedeák futás érkezett, az első két vendég triplát követően, a 35. percben pedig egyenlő volt az állás (52-52). Djeraszimovics és Thompson révén ebben a szakaszban egy kicsit ritmust váltott a KTE támadásban, a 36. percben megint ők vezettek négy ponttal (58-54). Boltics tartotta látótávolságon belül a Szedeákot (60-58), a 37. perc után viszont befagyott az eredményjelző, mindkét oldal folyamatosan hibázott, ami a Kecskemétnek volt jó. Az utolsó percben Thompsont próbálta sapkázni Boltics, fault lett a vége, az amerikai bedobta mindkét büntetőjét, ezt követően pedig nem szerzett már pontot egyik fél sem, így 62-58-ra nyert a KTE

A hazaiak két szoros mérkőzést buktak el a végjátékban, így lélektanilag úgy is fontos győzelmet arattak, hogy nagy előnyt adtak le, a Szedeák viszont két győzelem után zsinórban a harmadik vereségét gyűjtötte be. A Kecskemétnél a Thompson-Djeraszimovics-Karahodzsics trió mellett Wittmann Krisztián volt nagyon hasznos a padról, míg a túloldalon Csirics és Sulovics mellett senki nem mondhatja el ezt igazán magáról a mai napon. Boltics is rengeteget hibázott a , Fortune-nek pedig hiába volt 10 lepattanója, támadásban összesen két jó perce volt, a negyedik negyedben - 8 pontjából 6-ot, 9 VAL-jából pedig 8-at ebben a szakaszban szerzett, egyébként 1/11 volt mezőnyből a mérkőzés többi részében.

Foto, Slide - KTE Kosárlabda Klub hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus