A ZTE elrontotta a TF hazai bemutatkozását

Az első negyedben jól tartotta magát első hazai A csoportos mérkőzésén a TF, de a zalaiak Szabó Zsolt vezérletével megérdemelt győzelmet arattak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
Serco-TF-Budapest - Zalakerámia ZTE KK 62-87 (18-21, 12-26, 19-21, 13-19)

TF: Krnjajski 4, Sarenac 15/9, Buzás 2, McLane 19/6, Taylor 6.
Csere: Beák 4, Filipovic 7, Kozma -, Szobi 5/3.

ZTE: Ware 15/3, Thompson -, Gliebov 10/6, Szabó 30/18, Agafonov 10.
Csere: Papp 2, Durázi 7/3, Doktor 8/6, Gulyás 5/3, Kovács -, Kiss -, Farkas.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Sarenac szerezte a TF történetének első hazai kosarát, egyből egy triplával nyitott a légiós. Fej-fej mellett haladtak a felek az első percekben, Papp Péter kosarával a zalaiak léptek meg négy ponttal (7-11). Nem volt túl magas a színvonal, elvétve találtak be a csapatok, de az látszott, hogy nincs megilletődve a budapesti csapat. Sarenac és Mclane vették hátukra a TF-et, mindketten 7 egységnél jártak már, Doktor Péter triplájával azonban ZTE-vezetéssel zárult az első negyed (18-21). 

Doktor ott folytatta, ahol abbahagyta - újabb hármast hintett, Ware pedig Agafonovot találta meg ziccerben, tartotta néhány pontos előnyét az egerszegi gárda (20-26). Beindult a pontgyártás, Szobi és Sarenac pontjaira Gulyás és Szabó válaszoltak, kezdett ellépni ellenfelétől Bencze Tamás legénysége, jött is a hazai időkérés (25-34). Nem segített azonban a pauza, fentebb kapcsolt védekezésben a vendégcsapat - sorra sapkázták le a hazai kísérleteket, tanácstalan volt támadásban a TF. Boris Krnjajski törte meg a hazai kosárcsendet, de addigra már tíz pont fölötti előnnyel bírt a ZTE - Szabó Zsolt középtávolijával 41-27-re léptek el a zalaiak. Zónával próbálkozott a fővárosi együttes, de ez sem gátolta meg az egerszegieket, hogy 17 pontra növeljék félidei előnyüket - a remeklő, 14 pontnál járó Szabó mellett a fiatalok is hozzátették a magukét a vezetéshez (30-47). 

A folytatásban nem változott sokat a játék képe, csakhamar elérte a 20 pontot a különbség. Szabó nagyon elemében volt, 18 perc alatt 19 pontot és 8 lepattanót szorgoskodott össze - láthatóan nem volt rá megoldása Merim Mehmedovicsnak. Sarenac és McLane volt kiemelhető a hazai csapatból, mindketten tíz egységnél jártak, de ketten kevésnek bizonyultak a több lábon álló ZTE ellen (34-57). Az új szerzemény, Taylor szerzett két gyors kosarat, ezzel húszon belülre jött a TF - Bencze Tamás hívta magához tanítványait, hogy tudatosítsa bennük, nem lefutott még a mérkőzés. Ware és Durázi be is köszöntek kintről, visszaállt a korábbi nagy különbség, rendezte sorait a vendégcsapat (42-63). A negyed végén Bencze a "Szabó és a fiatalok" ötösre szavazott, ennek köszönhetően nem nőtt a különbség, de nem is csökkent számottevően (49-68). 

A záró etapban visszahozta több kezdőjátékosát is a zalai mester, ennek ellenére nem volt túl nagy iram a negyed elején. Gliebov egy trojkával azért növelte az előnyt, de látszott, hogy nem erőlteti a ZTE, megelégszenek a biztos győzelemmel (52-77). A végjátékot rutinosan hozta le a vendégcsapat, lényegi változás már nem történt a mérkőzésen - a TF elveszítette története első hazai mérkőzését, megérdemelt vendégsiker született.  

 

Fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus