A ZTE idegenben verte a Szedeákot

A három légióssal felálló szegediek hősiesen küzdöttek, de Bencze Tamás legényei fontos idegenbeli győzelemmel távoztak otthonukból.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 75-85 (19-20, 14-21, 14-25, 28-19)

Szeged: Boltics 5, Vágvölgyi 9/3, Green 18/6, Juhos 24/6, Sulovics 15/3.
Csere: Wirth 3, Kerpel-Fronius G. 1, Bonifert -.

ZTE: Ware 22/6, Thompson 10/3, Harris 20/6, Szabó Zs. 5/3, Agafonov 26. 
Csere: Gulyás -, Papp P. 2, Doktor -, Bagó -, Durázi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A zalaegerszegiek remek bajnoki kezdésük után némiképp megtorpantak, így minden idegenben megszerezhető győzelem kiemelten fontossá vált Papp Péterék számára, amennyiben szeretnék tartani felsőházi helyüket az alapszakaszban. A szegediek pedig sérüléseik ellenére is megindultak felfelé - ma Ponjavicsot még nem, de Wirth Ádámot már be is vethették -, így hazai környezetben senki ellen sem lehet leírni őket.

A kezdés jobban sikerült a 10-16-tal startoló ZTE-nek, de Greenék egy pontra visszajöttek az első etap végére. A 13. percig egyet sem cserélő, három légióssal felálló Szedeák így elérte, hogy az amúgy komoly játékfölényben lévő zalaiak ne tudják realizálni a különbséget az eredményt tekintve.

A második etapban még bátrabban rotált Bencze Tamás, ami egy darabig még nem jelentett kifejezett előnyt a ZTE számára, ám a sokkal "feszesebben" meccselő Andjelko Mandics legénysége látványosan erőn felül teljesítve közel maradt a negyed derekáig. Ugyanakkor a játékrész utolsó perceiben 32-41-re el tudott szakadni a Zalaegerszeg Harris kosara után, amiből még Kerpel-Fronius Gáspár faragott egy egységnyit a nagyszünet előtt.

A fordulást követően egyre inkább kezdett kijönni, hogy frissebb a ZTE, Thompson távolijával 39-53-nál már eldőlni látszott a derbi, majd Ware triplája után 16-tal is ment a Zalaegerszeg. A vendégek legnagyobb fórja 19 pontos volt, a játékrész végére ez a távolság meg is maradt.

Az utolsó negyedben még egy nagyot hajrázott a Szeged, s Green hármasával 75-80-nál látótávon belülre értek a hazaiak, Papp Péter és Harris keze viszont nem remegett meg büntetőzés közben, így összességében nem került veszélybe a vendégek sikere.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus