A ZTE nagy hullámzás után verte a Jászberényt

A Zalaegerszeg egy kissé kaotikus meccsen, feszült hajrá után győzte le saját közönsége előtt a JKSE-t.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 2. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - JP Auto-JKSE 70-66 (16-16, 24-15, 16-23, 14-12)

ZTE: Ware 16/9, Thompson 10/3, Gliebov 8/6, Szabó Zs. 8, Agafonov 20.
cserék: Papp -, Durázi 6, Gulyás 2, Doktor -, Kis R. -.

Jászberény: Nelson 13/3, Rakics 6, Coleman 15, Alekszandrov 15/3, Pantelics 12.
cserék: Kerpel-Fronius B. 3/3, Cseh -, Brbaklics -, Ruják B. -, Czirbus 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A második forduló zárómeccsén - bár voltak kisebb-nagyobb egészségügyi problémák a megelőző napokban - végül mindkét gárda teljes csapattal tudott kiállni. A jászberényiek kezdték jobban a derbit, Coleman duplájával 2-6-ra vezettek, ám erre válaszul egy 8-0-s futással reagált a ZTE. A feléledő Nelson hármasával 12-16-ra megint a JKSE vezetett, de a játékrész zárása jobban sikerült a hazaiaknak, így egállal zárult a nyitó negyed.

A második etapban az agresszív támadójátékkal beálló Durázi kettesével megint a ZTE került előnybe, ezzel meg is adta az alaphangot a Bencze-tanítványoknak, akik jóval nagyobb tempót tudtak diktálni ebben az idpszakban, 36-25-nél Szabó Zsolt duplája után már megvolt a kétszámjegyű különbség is, sőt, Agafonov révén már 14 is volt közte, ekkor viszont el tudta állítani a vérzést a Lazics-had és végül 9-es hátránnyal mehetett a nagyszünetre pihenni a vendég együttes.

A fordulás után a faultproblémákba kerülő Pantelics helyett Czirbus József került pályára és ahogy a Paks elleni nyitómeccsen, úgy ezúttal is teljesen megváltozott a JKSE hatékonysága védekezésben, ezzel pedig a negyed derekára fordítani is tudtak a támadásban teljesen megzavarodó ZTE szurkolóinak döbbenetére. A 15 pontos, 6 lepattanós Alekszandrov találatával 51-54-nél még esélye is lett volna némiképp elszakadnia a Jászberénynek, de Nelson és Gliebov is betaláltak, így szusszanásnyi levegőhöz jutott a ZTE a záró 10 perc előtt.

Az utolsó negyed nagyon ideges játékot és sok kapkodást hozott, itt már nem engedte meglógni egyik fél sem a másikat. A véghajrában a kipontozódó Pantelics hiányában már volt olyan veszélyes bentről a JKSE, Agafonov büntetőjével 68-66-nál pedig szűk két perccel a vége előtt Lazics mesternek időt is kellett kérnie, viszont pontot már nem tudott szerezni a vendég gárda, Ware duplája zárta le a rangadót, mely sok szempontból tanulságos meccsen hozott győzelmet a zalaegerszegieknek.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus