Alba-győzelemmel búcsúzott a kaposvári csarnok

Szoros végjátékban tudtak nyerni Cabezasék, a Kaposvár nem tudta szépen elengedni eddigi arénáját.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház
Kaposvári KK - Alba Fehérvár 89-97 (29-20, 21-26, 17-28, 22-23)

Kaposvár: Halász 7/3, Hock 15/6, Baki 14/12, Pustahvar 25/9, Hendlein 21.
cserék: Kocsis -, Bogdán 7/3, Harazin -.

Alba: Cabezas 24/15, Tóth P. 7/3, Keller 4, Peterson 19, Peringer -.
cserék: Takács 4, Varga 6/6, Lukács 3/3, Seyi -, Filipovity 30/18.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A visszavonulását bejelentő kaposvári közönségkedvenc, Marko Spica ünnepélyes búcsúztatása előzte meg az egyébként már teljességgel tét nélküli mérkőzést, amelyre a várakozásoknak megfelelően mindkét együttes erősen tartalékos összeállításban érkezett meg: a hazaiaknál Spica mellett Luka Markovics, Reggie Johnson és Emmanuel Ubilla, a vendégeknél pedig Lóránt Péter, valamint a már elküldött Jordan Heath, Allerik Freeman és Martin Zeno sem lépett pályára.

A hazaiak rögtön be is kezdtek, beesett két saroktriplájuk és Halász remekül mozgatta övéit, úgyhogy három perc után már 10-0 állt az eredményjelzőn, majd Keller dudaszós kettesét újabb két Halász-gólpassz és két somogyi tripla követett, 16-2-nél kért időt Jesus Ramirez. Itt azért rendezték a sorokat a fehérváriak, a beálló Filipovity azonnal beköszönt távolról, majd Cabezas is "csengetett" kétszer távolról, így visszajöttek a vendégek egészen hat pontra, ám a hibázni képtelen Baki vezetésével ennél közelebb nem engedte ellenfelét a KKK és 29-20-ra behúzta az első negyedet. A második játékrészben aztán felszívta magát az Alba, bekezdett egy 9-2-vel, úgyhogy Fekete Ádámnak kellett időt kérnie, de ez is csak átmenetileg hozott eredményt - bő három perccel a szünet előtt egy saroktriplával kiegyenlítettek a vendégek, majd Cabezas újabb hármasával a meccs során először a vezetést is átvették. A pihenő előtti hajrá azonban megint a Kaposváré volt és a 11 gólpasszt szétosztó Halász vezetésével 50-46-ra vezettek húsz percet követően - kiemelendő volt még a 14 pontos Hock és a 13-ig jutó Hendlein, míg a vendégeknél Filipovity 14-nél, Peterson pedig 13-nál tartott.

A fordulás után is tartotta párpontos előnyét a KKK, majd a 25. percben Keller Iván követett el sportszerűtlen hibát, amely során Hendlein összeszedett egy kisebb sérülést - le kellett cserélni egy időre, a megítélt büntetőket már Bogdán értékesítette. Az ezt követő percekben ismét feljebb tudott kapcsolni a Fehérvár, Filipovity megoldhatatlan problémákat okozott a hazai együttesnek és egy sportszerűtlen fault, illetve egy leindítás után vissza is vette a vezetést a kékmezes gárda (59-61). A játékrész végén aztán Cabezas is "megdobatta" társait, 64-72-nél már az addigi legnagyobb, nyolcpontos fehérvári előnyt jegyezhettük fel, az utolsó negyed pedig 64-72-ről indult - ahhoz képest, hogy pár perccel korábban még a Kaposvár ment héttel, elég nagyot fordult a mérkőzés. A 33. percben a közte tíz is meglett, innen indította meg utolsó rohamát Fekete Ádám csapata, amelynek következtében le is dolgozta a hátrányát és vérrel-verejtékkel, két perccel az órán, Bogdán sarokhármasával kiegyenlített, 83-83-ról vette kezdetét a végjáték. Az Alba azonban nem kegyelmezett: egy Peterson-támadópattanó után Cabezas hűtötte le a kedélyeket egy visszalépős triplával, az időkérés után a hazaiak eladták a labdát, innen pedig már nem volt visszaút - győzött a Fehérvár, így a Kaposvár vereséget szenvedett az ebben a csarnokban (a következő szezontól már az újban játszhat) lejátszott utolsó mérkőzésén. 

Egyénileg mindenképpen ki kell emelnünk a hatalmasat játszó Filipovity (30 pont, 10/17 mezőnyből, 6/10 tripla, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Cabezas (24 pont, 5/10 tripla, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés) teljesítményét, míg a hazaiaknál a 25 pontos Pustahvar és a 21 pontos, 11 lepattanós Hendlein érdemel igazán említést. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus