Az Alba a Falco legyőzésével javított

A fehérváriak új légiósukat is bevetve verték meg a Váradi nélkül érkező szombathelyieket.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC 80 - 75 (22-24, 23-20, 20-12, 15-19)

Alba: Cabezas 10/6, Freeman 17/6, Filipovity -, Lóránt 21/6, Heath 2. 
cserék: Zeno 14/6, Peterson 5, Keller I. 2, Peringer -, Tóth P. 9/3.

Falco: Govens 12/6, Curry 11/6, Perl 13, Bruinsma 5/3, Reddic 25.
cserék: Balmazovics 7/3, Tóth N. 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az Alba utolsó pillanatban igazolt ötödik légiósa, Peterson már rendelkezésre állt, viszont a válogatottban megsérülő Váradi távollétében a vasiak nem tudtak teljes kerettel kiállni erre a derbire. Okorn mester a hazatérése óta nem túl sok lehetőséget kapó Perlt nevezte a kezdőbe. Curry hármasával és az odabent tarthatatlan Reddic duplájával 7-15-nél kezdett el nyílni az olló, viszont hiába ment 11-22-re is a Falco, Lóránt egy gyors triplával oltotta a tüzet, majd a fehérváriak kihozták 22-24-re az első 10 percet - Cabezas távolija és Keller Iván kettese zárta a nyitó etapot.

A folytatásban a debütáló Peterson és az igencsak kreatív játékot hozó Tóth Péter villanásaival 29-26-ra már a hazaiak vezettek, viszont a most 36 percet kapó Perl Zoltán mutatta meg ekkor, hogy helyén van az önbizalma (és a célzókája), egy kettessel jelentkezett, majd 35-30-nál még egyszer meg tudott lódulni az Alba, s Zeno hármasával 40-33-nál már a vendégeknek kellett védekezést váltaniuk. Ez be is jött, Perl kosarával egy egységnyire faragta hátrányát az Okorn-had.

A fordulás után a 25 pontig jutó Juvonte Reddic átvette a vezetést is a Falcónak, amit Perl egy újabb kettessel toldott meg, ám onnantól az Alba percei követeztek, Freeman egalizált (48-48) és védekezésben lebontotta a vendégek játékát a FIBA EuroCup-ban rájátszó fehérvári alakulat és összesen 12 pontot kapva ebben a 10 percben 9-cel meglógott a záró felvonás előtt.

Az utolsó negyedben próbált keményebb védekezéssel és kontrolláltabb támadásokkal előállni a Falco, de a hetes rotáció egyre inkább nehézségeket okozott a vasiaknak, akiknek a 21 pontos Lóránt találata után 11 egységnyi hátrányból kellett volna visszakapaszkodniuk. Govens villanása után 74-70-nél még ütőtávon belülre értek a vasiak, ám Freeman és Zeno lehozták a végjátékot az Albának, mely ennek a rangadónak a megnyerésével kapaszkodik a középmezőnyhöz.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus