Az Alba magabiztosan hozta a Szeged elleni hazait

Az igencsak jó formának örvendő fehérváriak már az első negyedben dominálni tudtak és hozták a kötelezőt saját közönségük előtt.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 6. forduló 
Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 97-68 (27-20, 27-14, 20-17, 23-17)

Alba: Cartwright 2, Boykins 15/6, Keller I. 8/6, Lóránt 21/3, Heath 12/3.
Csere: Freeman 11, Filipovity 12/3, Bullock 11/3, Tóth -, Varga M. -, Takács -.

Szedeák: Boltics 8, Davis 9/3, Wirth 14/9, Révész 7, Sulovics 5.
Csere: Green 9/3, Kerpel-Fronius G. -, Vágvölgyi 7/3, Varga 4, Mayer -, Goldring 5/3, Szatmári -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Az Achillesét fájlaló Révész nélkül érkező szegediek ugyan gyorsan kilenc pontos hátrányba kerültek (18-9), de a nyitó negyed második felében tudtak emelni ők is a tempón és a játékot kisebb sérülése ellenére is vállaló Boltics duplájával ekkor még érdemben meccsben is tudtak maradni (27-20).

A folytatásban egy Davis-triplával még felcsillant a remény a vendégeknél, ám a játékrész derekán már megvolt a közte 10 újra (38-28), s a következő öt percben már kijött, hogy a nemzetközi fronton óriási menetelésben lévő és a magyar bajnokságban is egyre magabiztosabb fehérváriak lényegesen nagyobb rotációs lehetőségekkel bírnak, így félidőre lényegébe véve eldöntötték a meccset (54-34).

A fordulás után védekezésben és támadásban is visszább vett biztos előnye tudatában a Dzunics-legénység, ám azért a látványra adtak Filipovityék, akik igyekeztek maximálisan kiszolgálni közönségüket és végül még három egységgel meg is toldották vezetésüket a negyed végére. Ebben a játékrészben a vendégeknél a nagyot játszó Wirth (14 pont, 4 lepattanó, 5 kiharcolt fault) és az extra lehetőség birtokában a palánk alatt agilisan játszó Révész (7 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) igencsak bátor játékkal vitte hátán a csapatot, így elmondható volt, hogy jópár érdemi magyar produkciónak is tapsolhatott a szépszámú közönség.

Az utolsó játékrészen már nagyon érződött, hogy tisztázottak az erőviszonyok, bár a palánk alatt nagy energiával játszó Révész révén még voltak dicséretes megmozdulásai a Szedeáknak, ám a mindössze két elhibázott mezőnydobással 21 pontig és 9 lepattanóig jutó Lóránt Péter és társai végül majd 30-cal nyertek, így sorozatban másodszor is nagy arányú diadalt arattak a bajokságban saját csarnokukban, így a fiataloknak is bőven adódott lehetőség mindkét oldalon az utolsó percekben.

A 4 pontos Varga Ákos és az 5/3-mal záró Goldring pedig villantottak is valamit abból, amit tavaly a szegediek az U20-as bajnoki menetelésük alatt mutattak, ráadásul a 7 egységig jutó Vágvölgyi Ákost is némiképp fel tudta hozni Mandics-mester, így a körülmények ellenére is valamelyest jó szájízzel zárhatta az összecsapást a 100 alatt kapó és 30-on belül maradó Szedeák.

Fotó - Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus