Az Alba Sopronban szakította meg rossz sorozatát

A palánk alatt teljes mértékben domináló Alba szinte végig uralta az SKC elleni idegenbeli összecsapást, a Sopron lemarad a kupadöntőről.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló
Sopron KC - Alba Fehérvár 70-80 (24-28, 14-12, 12-24, 20-16)

Sopron: Lemar 19/9, Warner 18/9, Takács -, Wiggins 14/3, Gordon 12.
Csere: Gilbert 7/3, Supola -, Dénes -, Molnár Marc. -.

Alba: Cartwright 6, Freeman 19/9, Filipovity 11/3, Lóránt 2, Heath 22/6.
Csere: Bullock 7/3, Zeno 10, Keller I. -, Tóth P. 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az Alba zsinórban elszenvedett hat bajnoki vereség után lépett fel Sopronban, ahol a hazaiak számára egy győzelemmel még maradhatott volna remény a Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe jutásra - erről a fehérváriak már a mai eredményektől függetlenül biztos volt, hogy lemaradnak.

A sérült Peringer nélkül érkező vendégek ugyan 13-18-nál próbáltak elszakadni, de Lemar egy triplával azonnal lehűtötte a kedélyeket, itt viszont nagyon felélénkült az addig sem lassú tempójú mérkőzés, Bullock azonnal kintről reagált, majd Gordon zsákolt egy hatalmasat, de egyből le is indította Zeno révén a hazaiakat az Alba. A végül 52 pontot hozó első negyed végére néggyel ment a vendég gárda Bullock jó büntetőit követően.

A második etap első felében csak hét fehérvári pont született, hazai oldalon senki sem talált be, de védekezésben tovább tudott szigorítani a Sabáli-had, ennek nyomán pedig egy 14-5-ös rohanással fejezték be a félidőt és minden nyílt volt - nem csak a számszerű eredmény miatt. A lepattanózásban már ekkor is domináló vendégek ellen megtalálta az ellenszert a Sopron, de a slusszpoén elmaradt, mivel Warner hármasa lejött, így a vezetést átvenni nem tudta a lendületben lévő SKC.

A fordulást követően Gordon egalizált, de Heath zsákolt egy óriást a második oldalon, majd a fehérvári center erőtől duzzadó megoldásai révén 42-50-nél megint elszakadt az Alba. Nem használt a hazai időkérés sem, Cartwright és Zeno pontjaival már 12-es fórban volt a Ramirez-legénység és a hetek óta nem látott jó formát mutató Filipovity Márkó is tarthatatlannak bizonyult, így ebben az etapban közel volt ahhoz is a vendég együttes, hogy érdemben eldöntse a derbit 47-64-nél, ám Warner egy kintivel még adott némi reményt az ezen a meccsen nulla (!!!) magyar pontot szállító soproniaknak.

Az utolsó negyedben 52-69-nél Heath újabb hármasa volt az igazi koporsószög, onnantól kezdve nem maradtak nyitott kérdések és lepattanózásban 55-40-re nyerő fehérváriak a dupla duplázó Heath (22 pont, 14 lepattanó, 2 blokk), valamint a 19-et szóró Freeman főszereplésével magabiztosan hozták ezt az összecsapást - elbírva, hogy a támadásban ezúttal nem annyira hatékony Lóránt Péter két ponttal fejezte be ezt a mérkőzést.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus