Az Alba végül nyerni tudott Kecskeméten

Bár bő két negyeden át irányította a felsőházi derbit a KTE, végül Lóránt Péterék örülhettek Kecskeméten

Magyar férfi A csoport, Középszakasz, Felsőház, 2. forduló
KTE-Duna Aszfalt (15-13) - Alba Fehérvár (20-8) 67-77 (17-17, 20-13, 11-24, 19-23)

Kecskemét: Pongó 1, Thompson 14/6, Djeraszimovics 16/3, Dramicsanyin 21/6, Karahodzsics 7.
Csere: Wittmann 2, Molnár M. 6, Fülöp -, Molnár D. -.

Alba Fehérvár: Hill 12, Simpson 3/3, Pointer 12/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 6.
Csere: Kovács 3/3, Harris 17/9, Horton 12, Filipovics -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Az alapszakasz egyik legnagyobb meglepetését a kecskemétiek szereplése jelentette, sőt, az egyik legváratlanabb sikerüket pont mai riválisuk, az Alba Fehérvár otthonában aratták Forray Gábor tanítványai az idei kiírásban.

A kisebb sérülések, betegségek ellenére mindkét fél a legjobb keretével indulhatott harcba, ami azért azt jelentette, hogy a vendégek hosszabb érdemi rotációval érvényesíthetik a papírformát - ám az egál első etap után robbantott a KTE a 21-et szóró Dramicsanyin főszereplésével, így a nagyszünetben a hazaiak vezettek hét ponttal.

A fordulást követően igen komolyan szigorított védekezésben a címvédő, s hiába folyt alapvetően a Kecskemétnek kedvező stílusban a csata, a Pongó - Wittman duó összesen három ponton tartása nagyon sokat elvett támadásban a vendéglátóktól, s ezt a 10 percet 13-mal nyerte, így fordított és picit el is lógott a Dzunics-legénység.

Az utolsó negyedben sokkal nem lett már nagyobb a differencia, ám nem maradt már elég átütőerő a fiataljait is a megszokottnál picit többet szerepeltető KTE-ben, így a jobban lepattanózó (32-39) Keller Ákosék visszavágtak Djeraszimovicséknak a múltkori blamáért.

Fotó, slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus