Az Aréna hatása: megvan az első Falco-siker

Hiába kezdett 15-2-vel a Kaposvár, már a második negyedben fordított, majd a harmadikban lelépte ellenfelét a szombathelyi alakulat. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 79-60 (9-17, 24-13, 27-14, 19-16)

Falco: Curry 11/9, Norfleet 20/15, Váradi 14/6, Bruinsma 8, Reddic 2. 
cserék: Kucsora 4, Hódi -, Bíró 3/3, Balmazovics 11/3, Tóth N. 6

Kaposvár: Johnson 17/6, Lilov 5/3, McCray 15/6, Hendlein 6, Harazin 4.
cserék: Halász 2, Hock -, Markovics 8/6, Baki 3/3, Bogdán -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A sérült Marko Spica helyett Harazin Tamás kezdett ötös poszton a Kaposvárnál és ez jó döntésnek bizonyult Fekete Ádám részéről, a somogyiak egy 15-2-es rohammal nyitották a találkozót, Gasper Okorn pedig (nincs erre jobb kifejezés) konkrétan leüvöltötte Julian Norfleet fejét az első időkérésnél. A szombathelyiek nagyon rossz kinti dobóformával rajtoltak,  bő öt perc kellett ahhoz, hogy megszerezzék a második kosarukat, de nagyobb változást ez sem hozott - aztán váltottak védekezést, jöttek a cserék, a KKK megtorpant, így végül egy rendkívül pontszegény negyedet nyert meg 17-9-re a vendégcsapat. A második játékrész elején aztán Curry "betörte" a gyűrűt a Falco részéről, a 0/10-es triplamutató után beemelte az első szombathelyi hármast, ez (és a sokkal jobban működő, agresszív védekezés) pedig azért meghozta az önbizalmukat, egy 14-5-ös rohammal átvették a vezetést öt perccel a nagyszünet előtt - az első percek remeklése után támadásban teljesen ötlettelennek tűntek Hendleinék, a túloldalon ellenben Norfleet nagyon elkapta a fonalat. A hajrában még Johnson egyéni akcióival tudott kosarakat dobni a KKK, így 33-30-cal zárult a félidő két teljesen ellentétes negyedet követően. 

A fordulás után aztán Váradi "robbantotta ki" csapatát az öltözőből, azonnal bevert két triplát, majd hiába próbált feljebb kapcsolni a Kaposvár, újabb két hármassal már tíz pont fölé növelte előnyét a Falco - a vendégek nagyon nem találtak fogást támadásban, kimaradtak a dobások és rengeteget erőlködtek. Ez pedig nem férhetett bele: itt megjött a "hazai" dobóforma, 7/10 (!) hármast rámoltak be, ez pedig eldöntötte a mérkőzést, erre nem volt válasza a támadóhibákat, eladott labdákat, rossz dobásokat vétő Kaposvárnak. Innentől már a bravúrkosarak sem hiányoztak a Falcónál, a záró etap közepén meglett a közte húsz, a hajrában pedig már a fiatalok is lehetőséget kaptak mindkét oldalon. A hazai győzelem már nem forgott veszélyben, így a Falco két idegenbeli vereség után otthon megszerezte első sikerét, míg a KKK újabb viszonylag sima vereséget gyűjtött be.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus