Az ASE legyőzte a Kecskemétet és ott lesz a rájátszásban

Braniszlav Dzunics bevezette a rájátszásba a paksiakat, akik a KTE legyőzésével már matematikailag is biztos, hogy a legjobb 8 között végeznek.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 92 - 69 (27-15, 16-21, 23-19, 18-17)

ASE: Kovács Á. 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 6, Jevtovics 15.
cserék: Ruják A. 12/6, Horváth K. 5/3, Kalmár 2, Williams 9, Szalai -.

KTE: Green 19/9, Wittmann 11/9, Dimics 6/6, Dramicsanyin 13/6, Karahodzsics 12.
cserék: Molnár M. 4, Mészáros -, Molnár D. -, Kucsera -, Plézer 4, Fülöp -, Lukács -.

A mérkőzés statiszitkája ezen a linken megtekinthető!

A paksiak végül össze tudták "drótozni" Eilingsfeld Jánost erre, a számukra kritikusan fontos összecsapásra, de Faust és Medve ezúttal is hiányzott a hazaiak mezőnysorából, míg vendég oldalon Djeraszimovics játékát nem kockáztatta meg a már playoff-részvételét korábban biztosító KTE.

Karahodzsics kosaraival kezdett a Kecskemét, de alapvetően a kontroll játék jellemezte az első perceket. Itt még a végül 19 pontig jutó Green triplájával 7-9-re vezető vendégek érvényesültek inkább, de Williams és Eilingsfeld benti kosaraival a negyed végére átvette a vezetést a Paks.

A folytatásban sorra dolgozta ki jobbnál jobb helyzeteit a tolnai együttes és el is húzott 27-22-re a kecskeméti nevelésű Kovács Ákos hármasával, erre Molnár Márton válaszolt egy bődületes zsákolással, Wittmann két távolija pedig újra kecskeméti vezetést eredményezett (29-30). Óriási dobópárbaj alakult ki a játékrész utolsó perceiben, amiből Jevtovics kosarával jobban jött ki az Atomerőmű SE és 44-40-re vezetett a nagyszünetben.

A fordulást követően Henton vette vállaira a vendéglátókat, de 52-48-ig tartotta a lépést a Forray-had, Kovács találatai, valamint Henton újabb triplája viszont azt jelentették, hogy először került kétszámjegyű fórba az ASE (59-48). A tavaly még Kecskeméten játszó Horváth Kristóf is betalált, 65-51-nél már a meccsben maradás volt a tét a vendégek számára, de Karahodzsics még picit közelebb hozta övéit a játékrész vége előtt, így 12 volt közte az utolsó etapra fordulva.

A záró 10 percben sokkal több erő maradt a paksiakban, Horváth Kristóf hármasa 79-58-nál jelképesen le is zárta az addig nyitva maradt kérdéseket és onnan már a kevesebbet vagy egyáltalán nem játszó fiatalok is pályára kerültek mindkét oldalon. Ezzel a diadallal a tolnaiak nem csak, hogy biztosították helyüket a rájátszásban, de megteremtették az esélyét annak is, hogy megnyerjék a középházat és hatodik kiemeltként kezdhessék a playoffot.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus