Az ASE magabiztosan verte a ZTE-t a középszakasz nyitányán

A paksiak fokozatosan felőrölték a három légióssal harcba induló zalaegerszegieket és nagy különbséggel nyertek hazai környezetben.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 1. forduló 
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 100-86 (30-19, 25-25, 33-15, 12-27)

Paks: Kovács Ák. 14/9, Faust 9, Henton 28/15, Eilingsfeld 14, Jevtovics 12/3.
Csere: Ruják A. 9/3, Williams 1, Medve 6/3, Horváth K. 7/6.

Zalaegerszeg: Doktor 2, Thompson 17/3, Green 18/6, Szabó Zs. 16/6, Agafonov 4.
Csere: Gulyás 8/6, Bagó 13, Durázi 3, Kis R. 5/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Paks is közel járt a felsőházi tagsághoz, ám az utolsó alapszakasz-fordulóban otthon kapott ki, így pláne megvolt a bizonyítási vágy Braniszlav Dzunics tanítványaiban - noha Norfleet még nem épült fel erre az összecsapásra, így újfent négy légióssal állt fel a tolnai alakulat.

A zalaegerszegiek Ware nélkül csak három külföldivel érkeztek, ráadásul az egész idényre kieső Papp Péter távollétében a hátvéd-rotációja nagyon le is rövidült Bencze Tamásnak, így a fiatal Doktorral kezdett a ZTE - méghozzá igen határozottan.

Faust és Henton vezetésével 7-2-re ugyan ment az ASE, Green triplája viszont már egy pontos különbséget jelentett (9-8), amire Szabó Zsolt hármasával még rá is tett egy lapáttal a vendég had és 9-11-re már ők tartottak előrébb. A triplákat addig hibátlanul szóró Henton köszönt be újra távolról, Jevtovics pedig bentről büntette a zalaiak védelmét, s mivel Eilingsfeld is hármast szórt, 18-11-nél el tudott szakadni a Paks. A saját nevelésű Kis Raul élt a kínálkozó lehetőséggel és egy hármassal hozta közelebb a ZTE-t, ám a 14 pontos, 15 gólpasszos Kovács Ákos rögtön egy triplával felelt és ezzel lendületet is vett a Dzunics-legénység, mely 30 egységig jutott a nyitó etapban és 11-gyel ment Ruják András tempójával.

A folytatásban Henton szórt hármast, de Green hátára vette övéit és visszahozta 10-en belülre a ZTE-t (33-24), viszont a tarthatatlan Henton megint triplázott, így nem tudott érdemben közelebb kerülni az egyébként ötletesen és dinamikusan támadó Zalaegerszeg. A Doktor - Durázi páros megmutatta, hogy támadásban is lehet a magyar fiatalokra számítani, de a 41-35-ös állásnál közelebb már nem tudott jönni a vendég együttes a nagyszünet előtt, Henton, Faust és Kovács pedig elintézték, hogy kétszámjegyű fórral fordulhasson az ASE (55-44).

A harmadik etapot egyértelműen azzal a szándékkal kezdte a Paks, hogy minél hamarabb megtörje ellenfelét és eldöntse a mérkőzést, ebben a fiatal Horváth Kristófnak két hármassal komoly érdemei is voltak, Medve távolija pedig 88-59-es vezetést eredményezett, így tehát célt ért a tolnai roham és az utolsó 10 percre már nem maradt érdemi kérdés nyitva.

A záró etapban az addig is bőven rotáló edzők próbálták jó ritmusra bírni csapataikat, de a zalaiak lényegesen élesebbek maradtak erre a periódusra és becsületből 15-tel nyerték ezt a negyedet, amivel tisztes végeredményt értek el az összesen 54 gólpasszt hozó, totális támadó felfogású kosárlabda jellemezte rangadót.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus