Az ASE sem törte meg a Falco-szériát, Perl győztes meccsen tért vissza

Fordulatos mérkőzést vívtak a csapatok, de a harmadik negyedben Curry nagy dobásai kulcsfontosságúnak bizonyultak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 83-72 (17-10, 17-14, 21-27, 28-21)

Falco: Govens 8/6, Váradi 3, Bíró -, Bruinsma 24/6, Reddic 13. 
cserék: Curry 23/15, Perl 7, Balmazovics 3/3, Tóth N. 2

ASE: Kovács Á. 7/6, Norfleet 7/3, Henton 11/9, Eilingsfeld 7/3, Trajkovski 2. 
cserék: Ruják 4, Faust 18/3, Jevtovics 16.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Perl Zoltán egyelőre csak a kispadra került a Falcónál, de Govens és Reddick vezetésével így is jól nyitottak a szombathelyiek, azonban az ASE is pontos dobásokkal kezdett, egészen 7-7-es állásig - itt viszont egy óriási gödörbe kerültek a vendégek és jó öt percig (!) egyetlen pontot sem tudtak feltenni a táblára. Uralta ezt az időszakot a Falco, nagyon működött a hazai védekezés, megvolt a szükséges agresszió és a kialakított dobóhelyzeteket sem tudta kosárra váltani a Paks, úgyhogy ha nem is volt nagy iram, de így is hét ponttal megnyerte a játékrészt a hazai alakulat. A játék képe pedig a kisszünet után sem változott, a Szombathely kontrollálta az eseményeket, parádésan védekezett, Perl is beszállt és hozzátette a maga játékait, a hazaiak pedig egy 10-2-vel nyitották ezt az etapot, úgyhogy itt már tekintélyes, 15 pont körüli különbséget építettek ki. Ha ezt jelentősen csökkenteni nem is, de stabilizálni azért tudta a nagyszünetig az ASE, Jevtovics büntetői után Faust beemelt egy triplát, majd két büntetőt is, miközben Govensék megtorpantak, úgyhogy egy nagyon kosárszegény, lassú iramú félidő végén 34-24-re vezetett a Falco. A mérkőzés képét jól jellemezte, hogy a sárga-feketék 34,4, a tolnaiak pedig 27,6%-kal dobtak mezőnyből, viszont a hazaiaknál ott volt a 12 pontos Bruinsma, aki 6/6 büntetővel tolta meg a szekeret, illetve a 7 szombathelyi támadópattanó is sokat jelentett számukra.

A második félidőt kezdő ötösben aztán már ott volt a hazaiaknál Perl, aki Bírót váltotta, míg a túloldalon a legutóbbi parádés meccse után most eléggé elvesző Hentont váltotta Faust - a csere Schmidt Béláéknál sült el jobban, rögtön elloptak két labdát és egy 8-0-s rohammal régen látott közelségre, 34-32-re jöttek fel, Okorn időt kért. 34-34-nél aztán a szezont még Szombathelyen kezdő Norfleet kosarával kiegyenlített, sőt, Eilingsfeld kosarával fordított is az ASE, ahhoz képest, hogy milyen simán vezetett az első félidőben a Falco, itt nagyon izzadnia kellett ahhoz, hogy megállítsa a paksi rohamot. Ebben Curry állt a gárda élére, két nagyon fontos hármast is bebombázott és az ő extrájával összeszedte magát a Szombathely, a harmadik negyedet végül 55-51-es hazai előnnyel zárták a felek - a záró etapban aztán az addig teljesen eltűnő Govens is bevágott egy triplát, úgyhogy hiába szívta magát az ASE, Curry vezetésével megint a Falco volt kényelmesebb helyzetben. A hajrához érve azért nem adta magát könnyen a vendégcsapat, Kovács és Henton is fontos dobásokat küldött a gyűrűbe, de a túloldalon Bruinsma hidegvérűnek bizonyult: két clutch triplát is bebombázott az utolsó két percben, úgyhogy tartotta hétpontos előnyét a Falco. Ezt pedig már nem rontotta el az Okorn-legénység, úgyhogy Curry harmadik negyedben szerzett nagy kosarai után már nem adta ki a kezéből az egyszer elvesztett, majd visszaszerzett vezetését és Govens visszafogott teljesítménye ellenére megőrizte hazai veretlenségét - Perl 7 ponttal tért vissza, a Paksnál pedig ezúttal nem akadt igazán kiemelkedő teljesítmény, talán Jevtovics (16 pont, 6/9 mezőnyből, 9 lepattanó, 2 gólpassz) említhető.

Az idei Falco erejét pedig remekül megmutatta ez a meccs: Govenstől elég volt 8 pont (6 lepattanóval, 8 gólpasszal azért), Váradi megállt 3 pontnál, Perl pedig egyelőre messze volt tavalyi önmagától, de elő tudták húzni Curryt (23 pont, 5/8 tripla, 4 gólpassz) és Bruinsmát (24 pont, 8/12 mezőnyből), akik egyrészt a hátukra vették a csapatot támadásban, másrészt kulcspillanatban is ők csinálták meg a nyerő játékokat.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus