Behúzta a Körmend a berényi túrát

Pitts extrája nem volt elég a jászságiaknak, a több lábon álló vasiak jobban koncentráltak a végjátékban.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház, 2. forduló 
JP Auto-JKSE - Egis Körmend  84-92 (23-27, 21-19, 27-24, 13-22)

JKSE: Pitts 30/15, Rakics 16/3, Brbaklics 16/9, Alekszandrov 10/9, Cseh 3.
Csere: Kerpel-Fronius 3/3, Czirbus 6, Ruják B. -.

Körmend: Bradford 11/6, Price 24/9, Németh 5/3, Hammonds 15, Delas 10.
Csere: Thames 14, Csorvási 13, Ferencz -, Lajsz -.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az alapszakasz negyedik helyére befutó JKSE a tabella élén helyen végző Körmendet fogadta a felsőházi középszakasz második fordulójában - az alapszakasz során 90-88-ra győzött a jászságban a vasi együttes. Pitts tempója vezette fel a mérkőzést, Bradford kintről válaszolt - az első percekben inkább a Körmend akarata érvényesült (5-11). Pitts és Hammonds is két-két triplánál járt már, de a berényiek játékmesterének egyelőre nem volt segítője, míg vasi kollégájának annál inkább - Price büntetőivel máris kilenccel ment Matthias Zollner alakulata (8-17). Brbaklic és Pitts hitettek trojkákat, majd Aleksandrov is szórt egyet, Czirbus közelijével pedig máris őújra ott lihegett a JKSE a vendégek nyakán (21-23). A pontgazdag nyitó etap végül Brbaklic és Thames kosaraival zárult, négy ponttalvezetett a némileg több lábon álló Körmend (23-27). 

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan, lendületesen kezdte az MTE, 28-36-ra vezettek a piros-feketék a negyed felénél - Price és Németh is bevágtak egy-egy trojkát. Nem volt folyamatos a játék, Pitts technikai hibát kapott, emellett több szabálytalanság is tördelte a meccset - az első negyed kosáresőjéhez képest most "szárazság" volt. Pitts mellé Brbaklic nőtt fel pontszerzésben, a jászságiak pedig a nagyszünethez érve ledolgozták hátrányukat - 46-44-re vezetett mindössze a Körmend a félidőben. 

A fordulás utn folytatódott az adok-kapok, egyik fél sem tudott jelentősebb előnyt kiépíteni magának. 50-50, majd 61-60 is volt az állás, felváltva estek a kosarak. A JKSE többször is "meglépett" három ponttal, de rendre jött a válasz a másik oldalról - ezzel együtt is a hazaiak várhatták minimális előnnyel a záró etapot (71-70). 

7-0-val indította a negyedet a Körmend, Thames középtávolijával pedig 79-72-re vezettek a vasiak. Kerpel-Fronius dobott fontos trojkát, majd Rakic is betalált, izgalmas vágjáték körvonalazódott (80-84). Delas és Price kosaraival a piros-feketék kerültek közelebb a győzelemhez, alig egy perc választotta el őket attól, hogy az idény során másodszor is sikerrel vegyék a jászberényi túrát. Hammonds higgadtan büntetőzött, Aleksandrov pedig egy hárompontossal próbálta meg csökkenteni a különbséget - a csoda végül elmaradt, a végjátékban pontosabb vasiak húzták be a mérkőzést.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus