Bemelegítés: A szünet előtti utolsó NBI/A-s forduló

Hét találkozót rendeznek hétvégén a férfi élvonalban, mutatjuk, hogy mi vár ránk. 

fotó: hunbasket.hu

A válogatott szünet előtti utolsó fordulót rendezik ezen a hétvégén a magyar férfi élvonalban és egy mérkőzést leszámítva mindenre szombaton kerül majd sor. Az egy pénteki összecsapást az éllovas Falco vívja Pécsett, ahol a hazaiak azért eddig 7-2-es mérleget tudtak felmutatni, a Szombathely pedig nemrég belefutott egy idegenbeli pofonba Kaposváron, úgyhogy érdemes lesz azért figyelni - otthon bármire képesek Funderburkék, meglátjuk, hogy most bennük van-e a bravúr.

Szombaton aztán jön az Alba-Kaposvár visszavágója, a felek hét közben szenzációs meccset vívtak Somogyban és ott akkor két hosszabbítást után tudtak nyerni Vojvodáék, most otthon nyilván szeretnének simábban győzni - kérdés, hogy a vendégek új légiós centere már bevethető lesz-e. 

A Szolnok számára természetesen kötelező nyerni Jászberényben, a hazaiaknál vannak biztató jelek, de a 0-20-as mérleg nem véletlen - múlt héten azért már majdnem elkapták a Paksot, úgyhogy közeledik az első győzelem, de nagy meglepetés lenne, ha ez éppen az Olajbányász ellen jönne össze.

A Paksnak a Sopron ellen kellene javítania, hiszen az idegenbeli vereség után most már otthon sem hibátlan, de az idegenben csak 3-6-ot hozó vendégek ellen mindenképpen kellene már a győzelem - kezdenek lemaradni Lóránték, úgyhogy hazai pályán nem nagyon hibázhatnak. 

A mélyponton lévő Körmend a Kecskemét ellen kezdheti el újra felépíteni magát, Váradi Kornél legénysége vendégként kevés sikert aratott eddig és hét közben otthon is kikapott a Szegedtől, de a mostani MTE nem az igazi, ez teljesen egyértelmű - nagy kérdés, hogy főleg fejben ki tudják-e egyenesíteni magukat Ferencz Csabáék.

Az említett Szeged Debrecenben rangadózik, Govensék továbbra is remekelnek, ezt hét közben is bizonyították és a negyedik helyen állnak, a DEAC viszont megindult, zsinórban ötöt nyert és már ott van éppen a Szedeák nyakán a táblázaton. Moodyék otthon különösen hatékonyak, de még a szezon elején egyébként ők Szegeden is nyerni tudtak, amit azért sokan nem tettek még meg idén...

Ezen felül egy OSE-ZTE meccset is rendeznek még, ahol az a fő kérdés, hogy a hét közben a Körmendet szétszedő egerszegiek mit tudnak átmenteni abból a formából - ott szenzációsan támadtak, elképesztően jól dobtak, ha abból az önbizalomból és pontosságból marad valami, akkor Oroszlányban is bőven lesz esélyük nyerni. 

A program:

PVSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely péntek 18:00
Alba Fehérvár - Kaposvári KK szombat 17:00
Jászberényi KSE - Szolnoki Olajbányász szombat 18:00
Atomerőmű SE - Sopron KC szombat 18:00
Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szombat 18:00
OSE Lions - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00
DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 19:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus