Bemelegítés: Hétfőn, kedden és szerdán is meccseket rendeznek

Ma este egy Sopron-Szolnokkal indul a hétközi NBI/A-s program, de kedden és szerdán is lesz mit nézni - mutatjuk a beharangozót. 

fotó: hunbasket.hu

Hat mérkőzés szerepel a férfi élvonal hétközi menetrendjében, egy hétfőn, kettő kedden, három pedig szerdán. A hétfői derbit a nagy formában lévő, 9-2-vel listavezető Szolnok vívja Sopronban, ahol a nemrég légióst cserélő hazaiak eddig 3-2-re állnak - összességében 6-6-ra, legutóbb viszont éppen ebben a csarnokban kaptak ki 80-70-re a Szedeáktól. Az esélyesebb így idegenben is az Olajbányász, amely egy szombathelyi győzelemből érkezik, de azért otthon ez a Sopront nem lehet leírni - ők nyilván próbálják beépíteni új centerüket, Padgettet, míg az Olajnál pattogtató Warnert itt is jól ismerik...

Kedden aztán Oroszlányba látogat a bombaformában lévő Szeged, amely egyelőre nem hajlandó lassítani és Fehérváron is nagyon komoly játékkal aratott győzelmet, így egyrészt zsinórban hét sikernél tart, másrészt idegenben is 5-2-t hozott eddig, úgyhogy ez sem számít most annyit. Az OSE nincs jó passzban, múlt héten a Pécstől is viszonylag simán kapott ki hazai pályán, márpedig az idegenbeli 0-5 miatt nagyon kellene, hogy legalább otthon hozza az eredményeket - meglátjuk, hogy van-e bennük annyi, hogy lelassítsák a jelenleg megállíthatatlanul robogó Szekulovics-legénységet.

A másik keddi meccsen a Kaposvár nehéz helyzetben lesz, hiszen a somogyiak vasárnap még Szombathelyen kaptak ki, így egyetlen nap pihenővel kell elutazniuk az ország másik végébe egy hasonlóan kemény meccsre. Az esélyesebb nyilván a jóval pihentebb DEAC, amely viszont két szép győzelem után legutóbb kikapott Kecskeméten, ezt kellene most otthon kijavítani, de előzetesen azért a KKK elleni hazai meccs szinte kötelezőnek számít, ha feljebb akarnak kapaszkodni Tóth Ádámék.

Szerdán aztán újra összecsap az Alba és a KTE, amelyek 2020 végén már találkoztak Kecskeméten és akkor az Alba tudott nyerni, de a társaság azóta sorozatban kétszer kikapott, legutóbb otthon is, úgyhogy kisebb gödörben van. Ettől függetlenül Forray Gábor alakulata nyilván esélyesebb, főleg hogy Wittmannék idegenben eddig 0-5-öt hoztak. A Szolnok a hétfői meccse után ezen a napon már otthon lép pályára a jóval pihentebb ZTE ellen, itt a fáradtság lehet majd komoly faktor a hazaiaknál, meglátjuk, hogy hogyan kezelik, mert egyébként nyilván esélyesebbek a 3-8-cal, sorozatban három vereségből érkező Egerszeggel szemben. Ezen felül pedig lesz még egy Körmend-Pécs, ahol a hazaiak az Alba elleni győzelem után szeretnék ismét bizonyítani, hogy kijöttek a gödörből és otthon egy magabiztos győzelemmel kapaszkodni felfelé, míg a PVSK az oroszlányi sikere után a második idegenbeli győzelmére hajt. 

A hétközi NBI/A-s program:

Sopron KC - Szolnoki Olajbányász hétfő 18:00
OSE Lions - Naturtex-SZTE-Szedeák kedd 18:00
DEAC - Kaposvári KK kedd 18:00
Egis Körmend - PVSK-VEOLIA szerda 16:30
Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerda 17:00
Szolnoki Olajbányász - Zalakerámia ZTE KK szerda 18:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus