Bemelegítés: Öt mérkőzés a hétvégi NBI/A-s programban

Idegenben vághat vissza a Szegednek az Alba, a héten harmadszor is játszik a Falco, folytatná jó szériáját a Kaposvár és a DEAC, kötelezőre utazik a Paks. 

fotó: hunbasket.hu / Simon Erika

Öt mérkőzést rendeznek ebben a fordulóban ezen a hétvégén a férfi NBI/A-ban, mivel a Szolnok és az Egis Körmend nemzetközi szereplése miatt az ő mérkőzéseiket elhalasztották. Pénteken a Szedeák és az Alba csatáját nézhetjük meg, akik jelenleg a harmadik-negyedik helyen állnak, úgyhogy abszolút közvetlen riválisnak számítanak, ráadásul mindketten vereségből érkeznek - az első találkozójukat Fehérváron egyébként akkor meglepetésként megnyerte a Szeged.

Szombaton aztán a jó formába lendülő, két hazai bravúr után érkező, bár tobábbra is tartalékos Kaposvár fogadja a szomszédvár PVSK együttesét, amely idegenben eddig csak 2-8-at hozott, az éppen Somogyban vereséget szenvedő Paks pedig Jászberénybe utazik - ugyan vendégként nem az igaziak eddig Lóránték, de a továbbra is nyeretlen JKSE pályáján így is kötelező lesz győzniük.

A Sopron-DEAC jó meccs lehet, a hazaiak fontos győzelmet arattak hét közben, míg a Debrecen elkapta a fonalat és zsinórban négyet nyert - ezen felül még a Falco-Kecskemétet rendezik meg, ami a szombathelyieknek a harmadik bajnoki lesz már ezen a héten, biztos, hogy fizikálisan nem lesznek topformában, de otthon azért az idegenben 2-7-et hozó kecskemétiekkek szemben előzetesen így is nekik áll a zászló.

A program:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár péntek 18:00
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szombat 18:00
Sopron KC - DEAC szombat 18:00
Jászberényi KSE - Atomerőmű SE szombat 18:00
Kaposvári KK - PVSK-VEOLIA szombat 18:00
 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus