Borisov vezérletével magabiztosan verte a DEAC a PVSK-t

Már a félidőben is magabiztosan vezettek a debreceniek, de a harmadik negyedben a montenegrói remeklése végleg eldöntötte a találkozót.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló
DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA 74-58 (25-13, 14-13, 22-13, 13-19)

DEAC: Dugat 2, Manigat 14/12, Boriszov 28/12, Ivosev 13/6, Amigo 12.
Csere: Bognár -, Omenaka 2, Polyák -, Velkey 3/3, Kósa -.

PVSK: Pongó 13/9, Taylor 12, Csirics 6, Budimir 3/3, Horti 18.
Csere: Simon 4/3, Antóni 2, Demeter -, Olasz -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 6-6-os mérleggel tizedik helyen álló DEAC a 7-5-tel az ötödik pozícióban tanyázó PVSK-t fogadta a férfi NB I/A 13. fordulójában. A bajnokságot remekül kezdő pécsiek legutóbbi két összecsapásukat elveszítették, míg a hajdúságiak az Alba elleni sikerrel hangoltak erre a találkozóra, és egyike lettek a négy 6-6-os csapatnak a tabella kiegyenlített középmezejében. Manigat rögtön az első támadásból triplát szórt, majd Henry Dugat is eredményes volt középtávolról, jól kezdett a Debrecen. Borisov triplájájára már kénytelen volt időkéréssel reagláni Csirke Ferenc, hiszen két és fél perc alatt 8-0-ra lépett el a hazai csapat. Horti Bálint duplát, majd trojkát is szórt, a negyed feléhez érve még csak ő talált be a mecsekaljaiak közül (13-5). Manigat harmadik távolijával már 19-5-re is elhúzott a DEAC, de Budimir is beköszönt kintről, egy 7-0-s futást levezényelve. A hajdúsági szempontból remek első negyedet Amigo blokkja zárta, egyelőre Berényi Sándor tanítványai játszottak fölényben (25-13). 

A második felvonást is lassan kezdte a Pécs, megint több mint két percet kellett várni az első pontokra vendégoldalon - Pongó dobott egy hárompontost, de közben a debreceniek lendülete is alábbhagyott némileg, időt is kért Berényi mester (28-16). Csirke Ferenc dolgát nehezítette, hogy Andrija Csirics beütötte harmadik személyi hibáját is, különösen érzékenyen érinthette ez a baranyaiakat Igor Kesar hiányában - ennek ellenére zárkózott a PVSK, Horti és Csirics pontjaival bejöttek tízen belülre a vendégek (36-25). Ivosev hintette be második tripláját - csapata hatodik kinti találatát szerezve -, amellyel visszaállt a korábbi nagyobb különbség, támadásban sokat kellett a pécsieknek javulni a második félidőre, ha szorossá akarták tenni a derbit (39-26). 

Öt Borisov-ponttal indult a második félidő, ezt a sorozatot is egy Pongó-tripla törte meg (44-29). A montenegrói azonban - mint oly sokszor már az idei bajnokságban - nagyon elkapta a fonalat, még hét egységet hozzátett összterméséhez, 20 perc alatt 21 pontnál járt már. Ivosev büntetőkkel növelte tovább az előnyt, amely 20 fölé kúszott - Manigat hármasával a 25 is meglett (58-33). Az extázisban kosarazó Borisov bevágta negyedik trojkáját, emellett a lepattanóharcot is 40-26-ra nyerte eddig a DEAC - nagyon nem találta játékát a PVSK. A játékrészt Antóni Csanád duplája zárta, ezzel zsinórban a harmadik etapban is mindössze 13 pontot dobtak a mecsekaljaiak (61-39).  

A záró felvonást egyik fél sem erőlködte túl, kevés pont esett az első percekben. Taylor és Horti kosaraival szépen lassan elkezdte ledolgozni korábbi tetemes hátrányát a Csirke-legénység, Berényi mester rendelte magához lassan kezdő játékosait (63-47). Vissza is állították a 20 pontos differenciát a debreceniek, az idő pedig vészesen fogyott. Pongó talált be, de a túloldalon Velkey is így tett, a DEAC pedig behúzta hetedik győzelmét a bajnokságban - a PVSK zsinórban harmadszor kapott ki.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus