Csak a végét tudta szorossá tenni Körmenden az ASE

Úgy tűnt, hogy három negyed alatt lerendezték a dolgokat a vasiak, de a vendégek még egyszer visszajöttek a meccsbe - fordítani viszont már nem tudtak.

fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook

NBI/A, 6. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE 88-76 (18-14, 26-19, 28-21, 16-24)

Magabiztos, de a végén kicsit izgulós körmendi siker. Jobban kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, de az első negyedben még csak pár ponttal vezetett, szorosan alakult az állás, csak a második játékrészben nőtt meg a különbség - 24-23 után lett 36-25, Ferencz két triplát is elsüllyesztett, itt ragadt be a Paks. Innentől tíz pont körüli fórban maradtak a vasiak, majd a harmadik negyedet egy újabb komolyabb futással, egy 12-0-val nyitották, ezzel eldöntötték az érdemi dolgokat - innentől már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége. A harmadik játékrész végéig azon izgulhattunk, hogy húsz ponton belül marad-e az ASE és hasonló dolgokat várhattunk a záró etaptól is, ám a tolnaiak itt begyújtották a rakétákat és a semmiből hirtelen meccset csináltak - két nagy triplával nyitottak, majd folyamatosan csökkentették a hátrányukat és egészen 77-73-ig zárkóztak. Hiába jöttek azonban vissza a húsz pont feletti lemaradásukból, itt Thames bebombázott egy nagyon fontos triplát, majd Taylor tett vissza egy támadópattanót, ezzel elállították a vérzést és megoldották a hátralévő perceket - simább volt ez a meccs, mint amit a végeredmény mutat, de az utolsó negyedben túl korán dőlt hátra a Körmend. Egyénileg az említett Taylor (18 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) mindenképpen kiemelendő, de Thames és Durázi is tíz pont felett szórt, 8-10 között pedig további négy játékos zárt - összességében eleget tettek a győzelemért.

Így végül kevés volt az ASE. Továbbra is erősen tartalékosan álltak ki a paksiak, Baker, Lóránt és Kovács is hiányzott a meghatározó játékosok közül, ezen az estén pedig ezt most nem tudták ellensúlyozni. Igazából már az első félidőben is a Körmend akarata érvényesült, de a harmadik negyedben végképp szétnyílt az olló, onnantól úgy tűnt, hogy nem nagyon lesz keresnivalója Dzunics Braniszlav együttesének - büszkeségből azért szorossá tették a végét a záró etapban, visszajöttek négy pontra, de most ez volt tőlük a maximum. Ezzel a játékrésszel elégedettek lehetnek és így a meccs egésze miatt sem érheti őket különösebb kritika, ennyi hiányzóval most ennyire tudták megszorítani idegenben a Körmendet - így is öten dobtak náluk kétszámjegyűt, de a 18 engedett támadópattanó, a 18 eladott labda, a hét kihagyott büntető és a 4/19-es triplázás most nem ért győzelmet. 

A Körmend legjobb dobói: Taylor 18, Durázi 15/3, Thames 14/3
Az ASE legjobb dobói: Shepard 16, Capers 15/3, Valerio 13

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus