Dudaszós kosárral verte az Albát a ZTE

Bajnokveréssel szerezte meg idei első sikerét a ZTE - az utolsó pillanatban egy támadópattanó döntött. 

Magyar férfi bajnokság, alapszakasz, 4. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 82-80 (26-15, 14-23, 21-22, 21-19)

ZTE: Vaughn 16/12, Horváth Á. 14/6, Benke 14/3, Szabó Zs. 6/6, Radic 16. 
cserék: Mohácsi 14/6, Jeffers -, Kis R. 2, Doktor -.

Alba: Hill 14/3, Markovics 16/6, Harris 14/6, Filipovics 7/3, Keller Á. 9.
cserék: Kovács Á. 7, Keller I. 5/3, Macon 8.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva tekinthető meg!

Szenzációsan kezdte a mérkőzést a ZTE, a sokat kritizált Radic is jól mozgott, de különösen a Vaughn-Benke kettős (20 pont, 8/11 mezőnyből az első negyedben) büntette meg az Albát - a 7-2-es rajt után egészen 23-9-ig növelte előnyét a hazai alakulat hét perc elteltével. A fehérváriak nem találták a ritmust, 30% alatt dobtak mezőnyből, védekezésben pedig rendre lemaradtak az egerszegi dobókról, így hiába jött egy 6-0-s futás a nyitó tíz perc végén, így is 26-15-ös zalai előnnyel mehettek kis szünetre a felek. Az Alba aztán a második negyed derekán tudott váltani és fölénybe kerülni, addig a ZTE akarata érvényesült, de 38-26 után egy 12-2-es rohamot produkált az Alba Markovics és Kovács vezetésével, így hiába a sokáig tartó egerszegi fölény, fej-fej mellett fordulhattak a csapatok.

A fordulás után kiegyenlített lett a játék, egyik együttes sem tudott igazán lendületbe jönni, a ZTE triplái teljesen eltűntek, de az Alba sem tudott fölénybe kerülni - Szabóék rengeteg labdát adtak el (14-5 volt ez a "javukra" a harmadik negyed végén), de pontosabban dobtak, így 61-61-ről indult a záró etap. Ez a játékrész is hasonlóan alakult, elég sok volt a hiba, az utolsó perceknek pedig Benke, Vaughn és Keller Ákos is négy-négy faulttal feszült már neki. Mindkét csapat sorra rontotta el a dobásokat, de a végjátékban a ZTE felé billent a mérleg nyelve: előbb Mohácsi egyenlített egy hármassal, majd fél perccel a vége előtt Horváth Ákos is betalált kintről - igaz, egy időkérés után Hill még megmentette az Albát szintén egy hármassal.

Az "utolsó szó jogán" azonban érkezett Vaughn és bár kihagyta a közelit, a támadópattanó Mohácsi kezében kötött ki, aki a dudaszó pillanatában még felcsempészte a labdát, ezzel megnyerte a mérkőzést - a zalaiak idei első sikerüket a bajnok ellen aratták, Kellerék pedig már második vereségüket könyvelhették el.

fotó: kosarsport.hu
slide: Umberto Pezzetta / vaol.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus