Dudaszós triplával győzött Pécsen a TF!

Remekül kapta el a nyitányt Csirke Ferenc együttese, de a fővárosiak visszakapaszkodtak, és az ex-pécsi Krnjajski extrájával fordítottak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Pécsi VSK VEOLIA - Serco-TF-BP 76-77 (29-16, 15-24, 15-12, 17-25)

PVSK: Pongó 7/3, Taylor 18/6, Budimir 15, Csirics 17/9, Horti 4.
Csere: Wright 7, Demeter 2, Antóni 6/3, Bíró-.

TF: Krnjajski 14/12, Buzás -, Kozma 5/3, McLane 12/3, Bergstedt 21. 
Csere: Beák -, Filipovics 2, Rikalo 21/15, Szobi 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 9-9-cel hetedik helyezett PVSK az 1-17-es mérleggel sereghajtó TF-et fogadta a férfi NB I/A 19. fordulójában. A felek első összecsapásán a fővárosban aratott 85-53-as győzelmet a pécsi együttes, volt tehát miért visszavágnia Ales Pipan legénységének, ám ám egyik legjobbjuk, Donte Clark nélkül voltak kénytelenek kiállni.. 

Az első percek ismerkedéssel teltek, Kozma trojkájával 8-7-re jött fel a TF - Rikalo is aktív volt a vendégeknél, ennek ellenére a kiegyensúlyozott támadójátékot produkáló házigazdák tartottak előrébb a nyitó játékrészben (19-12). Budimir és Csirics vették vállukra a baranyaiakat, a horvát 6, a szerb 7 egységet szerzett a nyitó játékrészben, el is lépett Csirke Ferenc együttese (29-16). 

Bergstedt és Rikalo kosaraival benézett 10 alá a TF, Csirics és Rikalo is 10-10 pontnál jártak már, ők húzták csapatukat (36-28). Az első negyedben remeklő pécsi támadógépezet megtorpant a második felvonás derekán, Bergstedt duplájával és büntetőjével hat pontra olvadt a mecsekaljai gárda előny (40-34). A Körmendről igazolt center tarthatatlannak bizonyult ebben a periódusban, ő és Rikalo 28 pontot vállaltak a fővárosiak 40-éből - négy pont maradt mindössze a PVSK 13 pontos fórjából a nagyszünethez érkezvén (44-40).   

Taylor távolijával indult a harmadik felvonás, pillanatnyi lélegzethez jutott a Pécs. Percekig őrizték 6-8 pontos előnyüket a házigazdák, a remek napot kifogó Rikalo azonban negyedik hármasát hintette, lőtávolon belül tartva a budapestieket (57-52).

Az addig csendes McLane is hozzászólt, két kosarat is szerzett, a másodikkal kiegyenlítette az állást, egy 7-0-s futással indította a záró felvonást az újonc (59-59). Innen felvátva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kialakítani - négy perccel a rendes játékidő vége előtt 67-66-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Hattal elléptek Budimirék, de ezúttal Krnjajski tette hozzá a magáét vendégoldalon - két távoli találatával gyorsan kiegyenlített. Két duplával válaszoltak a hazaiak, de McLane zsákolt a túloldalon, 20 másodperc volt már csak hátra, kettővel ment a Pécs. Csirics adta el a játékszert, labdája volt tehát Ales Pipanéknak az egyenlítésre, sőt akár a győzelemre is. Az utolsó másodpercek igazán drámaira sikeredtek: a pécsi nevelés Boris Krnjajski kapott labdát Rikalo-tól, és hidegvérrel emelte be a győztes hármast - korai hátrányát ledolgozva visszajött a meccsbe a TF, és egy egyéni extrának köszönhetően meg is nyerte azt, idénybeli második sikerét aratva.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus